Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

1 милион кръвнина ще искат от Лютви Местан

Видяна: 46240 пъти

Рекордните един милион лева кръвнина ще търси от Лютви Местан пострадалото в тежката катастрофа край Момчилградското село Загорско семейство Ахмед, твърди в. „Уикенд“.

Законът вече дава право всички близки на загинал в катастрофа да търсят финансови компенсации от виновника. Така претенции към Лютви Местан ще отправят не само съпрузите Юсеин и Емине Ахмед, но и техните родители, както и 10-годишният им син.
При това положение общият размер на кръвнината може да достигне 1 милион лева.
„Нека органите безпристрастно и обективно да извършат всички процесуално-следствени действия, да разпитат свидетели, надявам се, не избирателно. Тогава може да се постави въпросът за вината и отговорността“, коментира Лютви Местан в понеделник сутринта, след като напусна ареста в Кърджали.
Лидерът на ДОСТ прекара близо 20 часа в сградата на полицията в Кърджали, след което бе пуснат под гаранция от 10 000 лева.
Близки до семейство Юсеин пък изразиха публично съмненията че ще избегне наказателна отговорност. „Пуснали са го под гаранция от 10 000 лева. И 100 000 лева гаранция да му бяха определили - бълха го ухапала. Той е човек с много познати и връзки и може да го изкарат невинен“, коментира братовчед на Юсеин Ахмед.
Погребението на бебето Еджрин ще бъде в понеделник в кирковското село Първица, съобщава 24rodopi.com.
Майката е с тежка черепна травма и все още и в кърджалийската хирургия. Заради състоянието й се забави и погребението на Еджрин. Бащата Юсеин е изписан от болницата.блиц

Публикувана на
21 Април 2019 година