Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Първата дама изработила дясната ръка на мъжа си

Видяна: 35720 пъти

Най-голямата изненада на листата на БСП за евроизборите бе Иво Христов, на когото лидерката Корнелия отреди четвъртото място. Става дума не за Иво с 80-те процента „дебили”, а за Иво, който пише речите на президента и се изживява като сив кардинал.
Този факт предизвика бурни коментари и въпросителни за кого работи "надпартийният" Румен Радев и чии интереси е обслужвал през цялото време шефът на кабинета му.
Сензационната рокада обаче имала заден план. Източници на агенция ПИК от "Позитано" разкриха, че самият Иво Христов до последно се е съпротивлявал да ходи евродепутат и да зарязва ключовата си роля в българската политика. Амбициите му били да става министър в евентуален служебен кабинет.
"Изработи го Десислава Радева. Това беше елегантен начин да го елиминира от президентството и от ролята му на ключов съветник. Двамата от месеци не си говореха", разкри пред виден депутат от левицата. Според него Радева е отстранила Христов, както навремето е разкарала от "Дондуков" 2 и Елена Йончева. „Ретро” видя и че двамата вече са се разприятелили във „Фейсбук“.
"Деси и Иво бяха в тежки отношения и постоянно се дебнеха. Ревнуваха се кой да влияе повече на президента. Тя изискваше от него да ѝ предоставя за редакция и одобрение всяка реч на президента. Той смяташе, че това е унизително за него, защото тя била неграмотна и некомпетентна. Радев се беше видял в чудо от тези панаири и се чудеше как да помирява двата лагера...", разказва народният избраник от БСП.
Известно е, че Десислава Радева разполага със собствен кабинет и апарат на "Дондуков" 2. Радев няма собствена секретарка - всички негови срещи и целият му график се диктуват от съпругата му.
В неделя вечер, след „кървавия” пленум на БСП, на който се разбра, че Иво Христов влиза в евролистата на БСП, Десислава Радева пусна загадъчен пост във „Фейсбук“.
Ето какво написа тя:
"А големият предател винаги е най-близо. И затова най-трудно се вижда... Големият предател е страхлив, сине. Инак няма да е предател, а враг" - Мария Лалева, "Живот в скалите". Изкушените в политическите интриги веднага заподозряха, че постът визира тъкмо Иво Христов.ретро

Публикувана на
20 Април 2019 година