Новина от категория България
Архив на публикациите

Кмет се отказа да праща 5000 евро за „Нотр Дам“

Видяна: 34640 пъти

Кметът на община Поморие Иван Алексиев оттегли предложението си да бъдат дарени 5000 евро за реставрацията на опожарената катедрала "Нотр Дам" в Париж, предаде БНР.

Това стана на извънредна сесия на Общинския съвет, продължила само 15 минути. -0:25 В мотивите към решението си кметът посочи, че не иска жителите на общината да бъдат ощетени. Реакцията му е в резултат от многобройните негативни коментари на жителите на Поморие в сайта на Общината.
Междувременно по инициатива на кмета на Стара Загора Живко Тодоров в града започна кампания за набиране на средства в подкрепа на Община Париж, за възстановяването на историческата катедрала. Официален старт на кампанията ще бъде даден в понеделник (22 април) в 12:30 ч. в присъствието на френските студенти от съвместното архитектурно ателие, които ще представят в 13:00 ч. своите разработки на идеи и визия за урбанистично устойчиво развитие на Стара Загора. Кутии ще бъдат поставени и на други публични места освен в Община Стара Загора. Actualno.com

Публикувана на
19 Април 2019 година