Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Евгения на Банев напира за европарламента от партията на Митьо Пищова и Радо Шишарката

Видяна: 69520 пъти

Евгения Банева се кандидатира за евродепутат. В момента тя се намира в ареста заедно със съпруга си Николай Банев по обвинения за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и пране на пари.
Тя ще бъде водач на листата на "Българско национално обединение". Формацията доби популярност, след като издигна кандидатурите за президент и вицепрезидент на Митьо Пищова и Радо Шишарката, съобщава 24 часа. Тогава те получиха 0,39% или почти 15 000 гласа.
Лидер на Обединението е Георги Георгиев-Готи - певец, актьор, режисьор и бизнесмен.
Относно това дали има законови пречки пред Банева да ги агитира след като се намира в ареста, говорителят на ЦИК Александър Андреев заяви, че е "вярно, че кандидатите се ползват с имунитет по време на предизборната кампания, но случаят с г-жа Банева е заварено положение. Дали тя трябва да бъде освободена от ареста, за да води кампания, не е въпрос от компетенциите на ЦИК."
Това е втория й опит да стигне до Европарламента в Брюксел. През 2014г. се кандидатира като независим кандидат и получи малко над 6 000 гласа или 0,276%.днесбг

Публикувана на
18 Април 2019 година