Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ядосан на полицаите са обадил за фалшива бомба на Централна гара

Видяна: 27389 пъти

Съдебно-психиатрична експертиза ще установи психическото състояние на Станчо С. от Бургас, който в събота подаде сигнал на 112 за заложена бомба на Централна гара в Пловдив.
Веднага след неговия сигнал районът бил отцепен, пътници и служители евакуирани, а паркираните коли там били преместени.

Щателна проверка на Централната гара в съботната вечер установи, че бомба няма и сигналът е фалшив.
Няколко часа по-късно полицаите закопчаха подателя на злоумишленото телефонно обаждане.
32-годишният мъж се оказа че в родния си град вече бил съден за същото престъпление. В Пловдив той решил да повтори, като разиграе отново властите. Причината била, че по-рано през деня е бил ядосал на пловдивски полицаи.
Запил се с приятел, с когото се скарали и сбили. На мястото бил извикан полицейски патрул. Бургазлията се изнервил, че и него го проверяват, след което решил да си отмъсти, подавайки фалшивия сигнал за бомба на Централна гара.
Срещу него било образувано бързо производство и била уведомена районната прокуратура в Пловдив. Тъй като разследващите имали съмнения относно психическото му здраве, му назначили Съдебно-психиатрична експертиза. Резултатите й ще станат ясни във вторник, когато от прокуратурата ще преценят какъв да бъде развоя на разследването. Задържан е за 72 часа, които изтичат в сряда.монитор

Публикувана на
15 Април 2019 година