Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

И владика се изказа за апартаментгейт

Видяна: 22720 пъти

„Звучи ми доста окултично. Православната църква има процедура на освещаване на нов дом, така че едно просто вграждане на надпис го обезсмисля. Бих казал, че това по-скоро е един маркетингов прийом.“

Това заяви западно и средноевропейският митрополит Антоний в коментар относно прословутия вече 91-ви псалм, вграден в Къщата на буквите, която стана особено популярна заради скандала "Апартаментгейт".

Припомняме, че в обясненията си за сделката за апартамента на Цветанов, арх. Весела Мирянова, един от собствениците на фирма "Артекс", каза пред Нова телевизия, че вторият човек в ГЕРБ оценил архитектурата на Къщата на буквите и заради „тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм. На сградата е написано "Реша ли да направя добро, няма сила, която да ми противодейства".
Той коментира и дълговете на вероизповеданията: "Голяма част от вярващите са непросветени и неграмотни във вярата си. Те стават част от спекулации, маркетингови стратегии за привличане на клиенти. Затова и не искаме да се въведе вероучението като предмет", заяви Митрополит Антоний .

"Искам да кажа, че българската църква не е искала никакви опрощавания на дългове, защото тя самата няма даългове, а дори и да има, те са някакви минимални. Що се тнася до това решение взето от депутати в Парламента и националната сигурност няма как да бъде чрез опрощаване на дълговете или спиране на дарения отвън. Досега имаше няколко такива действащи закони, които можеха да проследят всякака една по-голяма сума, която пристига отвън. Така можеха да го регулират без настоящия действащ закон.

В медиите остана убежддението, че Българската православна църква получава големи дарения отвън, примерно от Русия, което изобщо не е вярно. Това винаги може да бъде проверено. що се отнася до инансирането на мюсюлманското вероизповедание компетентниите служби могат да проверят чрез действащи механизми в настоящия закон произхода на тези пари", добави още той.фрогнюз

Публикувана на
25 Март 2019 година