Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Кметът на „Южен“ хвана кирката

Видяна: 23241 пъти

Започва изграждането на първата за годината детска площадка в район „Южен“. Кметът на района Борислав Инчев направи първа копка на съоръжението, което се намира на ул. „Въльо Стефов“ блок 1114. Стойността на площадката е 57 000 лв. и трябва да е готова до началото на май.

Проектът предвижда изграждане на изцяло ново осветление, ограда и тротоари, монтиране на комбинирани детски съоръжения с люлки и клатушки с ударопоглъщаща настилка, както и беседка и пейки. До дни започваме строежа на втора детска площадка на ул. „Бугариево“, добави кметът на „Южен“.
Борислав Инчев уточни, че и тази година продължават да изграждат улично осветление в 5 участъка с около 35 000 лв. Ако ни останат средства, планираме обновяване, реконструкция или ново изграждане на още 3 спортни площадки, както и нови инвестиции в парк „Източна Румелия“ до Бетонния мост.
Миналата година там бяха монтирани детска площадка с пейки и беседки, а тази година ще бъде възстановено парковото осветление. През април ще бъде завършено изграждането и на нова ограда с дължина 230 м, за да се обезопаси играта на малчуганите.
"Виждате какво представлява това място. Скоро то ще бъде тотално променено", заяви кметът, който е и лидер на ВМРО в Пловдив, и хвана кирката за първа копка. бнр

Публикувана на
21 Март 2019 година