Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Цветовете на 2019

Видяна: 111480 пъти

Ярки и свежи цветове, пастелни и нежни нюанси, които навяват усещане за слънце и пролет - така може да обобщим тенденциите при цветната палитра за този сезон. Вижте кои са актуалните цветове за пролет/лято 2019?
Жив корал
Американската компания Pantone избра "жив корал" за цвят на 2019-та и това автоматично го прави топ тенденция за пролетта. Жив корал е комбинация от оранжево и розово - ярък и наситен нюанс, който навява асоциации за тропически полъх и екзотика. Съчетава се с по-бледи тонове на синьо, сиво, както и с производните му цветове.
Нежно розово
Пастелните нюанси отново са актуални, а сред тях фаворит е розовото. Популярни са цвят пудра, балетно розово, пепел от рози, както и нюансът комбинация от розово и люляк. Освен че стои свежо, розовото се приема за женствен и елегантен цвят, подходящ за по-нежна визия.
Лавандула
Ултравиолетовото, което беше цвят на 2018-та, вече може да не е сред актуалните тенденции, но пък има друг нюанс на лилавото, който отново е на мода - цвят лавандула. Предлага се като алтернатива на розовото и спокойно може да се комбинира с останалите цветове от пастелната палитра.
Черешовочервено
Червеното е класика в жанра и винаги е на мода, но за тази пролет заложете на по-ярките му нюанси. Цвят ягода и череша водят класациите, а след тях идва и огненочервено. Този сезон смело може да се облечете в костюм от две части именно в черешово червено и да сте спокойни, че сте в крак с тенденциите.
50 нюанса жълто
По-топлите месеци се асоциират със слънце и много настроение, затова не е изненадващо присъствието на жълтия цвят в модните тенденции. Освен това имате голям избор от актуални нюанси - от лимоненожълто до цвят невен, куркума и неоново. Може да се комбинира както с актуални тонове на синьото и червеното, така и с бежово.
Ярко или свежо зелено
Зеленото също присъства сред актуалните цветове за пролет/лято 2019. Модерни са неоновите нюанси и цвят папрат. Първият е по-ярък и прави всяка визия по-магнетична и впечатляваща, а вторият може да се използва като акцент сред неутралите.
Синьо като кристал
Отново пастелен и светъл нюанс е водещ в синята гама - синьо като кристалночиста вода. Използва се в монохромни съчетания, действа успокояващо и навява усещане за хармония. Ако все пак търсите по-ярки производни на синия цвят, заложете на кобалтово.
Телесен цвят
Ако харесвате по-неутрални и сдържани тонове в гардероба, тогава тази тенденция е за вас. Телесният цвят е поднюанс на бежовото, една идея по-светъл, но все така стилен и красив. Може да го комбинирате с всичко, затова е универсална и ценна находка.

Публикувана на
03 Март 2019 година