Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Той е един добър бебешок, дори е глупавичък!“

Видяна: 44840 пъти

Собственичката на каракала, който стресна пловдивчани, разказа подробности за животното си, цитирана от "Нова телевизия". Тя призна, че има абсолютно всички разрешителни, за да го притежава.
Както е известно, според някои природозащитници, регистрирането на подобно животно, което е от рода на дивите котки, е забранено у нас. "От един развъдник в Чехия го взех. Отидох в министерството на околната среда и водите, специално попитах от какво точно има нужда за регистрацията. Обясниха ми. Това са животни родени в развъдник, 5-6 поколения са домашни. Не е взето от природата. Животинката има микрочип, вижда се къде е родена. Не знам кого и с какво е притеснило моето животно. Първата ми работа беше да го регистрирам по законовия ред. Пътуваме в чужбина, постоянно минаваме граници, той винаги е с нас. Някъде проверяват чипа, има четци по границите", разказа жената.
"Обожава стопанина си, разхождаме го с каишка навън, сам си носи каишката сутрин. Идва и сяда в колата, хубаво е надрал тапицерията. Той е един добър бебешок, дори е глупавичък - страх го е от котки. Има две сложни операции, като малък много боледуваше, обгрижван е много. На който иска да си вземе каракал, ще кажа, че първата година е по-трудно отколкото да гледаш бебе. Иначе обожава деца, и те го обожават", разкри още тя. Припомняме, че както БЛИЦ първо писа животното се появи по улиците на Пловдив. По повод тази случка дамата разказа: "Бях на гости при брат ми. Каракалът сам си отваря вратата, излязъл е, разходил се е 20 минути, наснимали са го хората, и се прибрал. Ние много се притеснихме да не го блъсне кола".

Публикувана на
23 Януари 2019 година