Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Удавеното момче се борило 15 м. за живота си

Видяна: 25640 пъти

15 минути се е борил с леда 15-годишният Ангел в язовира над Марково. Тялото на момчето бе открито от водолази тази сутрин. Край водоема неотлъчно бяха майката и дядото на детето.
Тялото бе отнесено в "Съдебна медицина". Една от версиите за разигралата се трагедия е, че момчето пристигнало край водоема вчера следобед със свой приятел и момиче от Първенец. Ангел се отдалечил на 5 метра от брега, за да си направи селфи. В един момент решил да провери колко здрав е ледът и подскочил. Ледът се е пропукал и момчето се оказало в ледената вода. Според запознати, 15 минути Ангел е опитвал, драпайки с ръце и крака, да се измъкне от водоема. Паникьосани, приятелите му на брега вместо да звъннат на 112, се обадили на свои близки.
Кметът на Марково заедно с кварталния полицай се оказват първите пристигнали на място, след като разбират, че момче се дави в язовира. Като пристигнахме, видяхме само дупката в леда, но детето го нямаше, разказа Пламен Кабаков, кмет на Марково. Веднага след тях на място пристигала линейка. Момичето и момчо били в шок. Те повтаряли само: "Олеле олеле, какво стана..." Трагичната новина бързо се разнесе в Първенец, където живее детето. Хора от селото обясняваха, че са в шок от случилото се. Семейството на Ангел било добро и грижовно. Майката била продавачка в хранителен магазин, а бащата разнасял с бус стоки.марица

Публикувана на
23 Януари 2019 година