Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Първа сесия за тази година на Общинския съвет

Видяна: 25200 пъти

На първата за тази година сесия Пловдивският общински съвет ще гласува промените в размера на годишния данък за автомобилите. С решение на парламента той се изчислява по нова формула, която включва имуществен и екологичен компонент. Предложеният от администрацията проект предвижда увеличаване на налога на колите, които са над 15 години и намаляването му за автомобилите, които имат сертификат Евро 4, 5 или 6.
На заседанието съветниците трябва да определят и цената, на която община Пловдив ще закупи частния имот от близо 300 квадрата на площад „Централен“, за да бъде направен цялостен ремонт на пространството. Исканата от реститутите цена е 1 милион лева, а градската управа предлага 600 хиляди лева. Ще се обсъжда и Годишната програма на местната власт за управление и разпореждане с общинската собственост като от продажба, наеми и от концесии се очакват 10 милиона лева, а за отчуждаване и покупка на собственост – над 2 милиона и 300 хиляди лева.
Съветниците ще гласуват и финансовата рамка на културния календар на града за тази година, както и увеличаването на цените за ползването на културната инфраструктура. Предстои да бъде определена и заплатата на кмета, която според новите правила може да стигне 4300 лева. В момента възнаграждението му е 1500 лева като от него зависят заплатите на администрацията, на председателя на Общинския съвет и на омбудсмана.бнр

Публикувана на
22 Януари 2019 година