Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Прокурорска проверка ще изчисти името на Фондация „Пловдив 2019“

Видяна: 29219 пъти

Пловдивският кмет Иван Тотев приветства проверката на прокуратурата във Фондация „Пловдив 2019“. Надява се, че тя ще приключи в рамките на 30 дни и по този начин с нея ще се спрат спекулациите, които циркулират в публичното пространство.
Категорично смятам, че тази проверка работи за изчистване на името на Фондация „Пловдив 2019“ и да се затвори темата. Защото кои се изказаха по темата – всички тези, които са участвали и под някаква форма и не са получили финансиране. Били са обидени, лични мисли и чувства...За какво говорим тогава? За онова българското, което се случва в България, коментира градоначалникът.
Той определи откриващото събитие за Пловдив – Европейска столица на културата, като историческо за града: Такова нещо до този момент в Пловдив не беше се случвало. Смятам, че положителната емоция, която успяхме да генерираме – тя ще даде заряд за цялата година.
Заместник-кметът Александър Държиков подчерта, че по време на откриващия уикенд, е регистрирана рекордна посещаемост и приходи в пловдивските музеи, включително и в обектите на Общински институт „Старинен Пловдив“.
Регистрирани са над 10 000 души, а сумата от продажаба на билети е за над 12 000 лева.

Публикувана на
21 Януари 2019 година