Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Най-чаровната съпруга на посланик в София завижда на пловдивчани

Видяна: 88440 пъти

„Обожавам Пловдив. Захласната съм по този град. С прекрасни топли хора и забележителен културен живот. Цяла Европа събрана на едно място! С мъжа ми сме влюбени в него. Много пъти сме идвали. Иска ни се още по-често да ходим там. Да минеш по Главната му пък е голямо емоционално преживяване, особено ако си с любим човек. Завиждам им на пловдивчани!“. Това заяви вчера пред репортер на „Пловдивмедия“ Лидия Горда, смятана за една от най-чаровните съпруги на чужди дипломати у нас
Катя КАЗАКОВА

Запленената от Пловдив съпруга на посланика на Молдова в София беше сред най-елегантните вчера на официалния прием в столицата по случай националния празник на страната. Усмихната и приветлива, тя бе облечена с блуза в бяло и екрю, от органичен памук и ръчно бродирана шевица от коприна. С гордост отбеляза, че тоалетът й е на известна молдовска марка. Носела техни дрехи при всеки специален случай. Шегува се, че е готова да пусне обява, че заменя апартамент в Кишинев за подобен в Пловдив. „Все пак Пловдив и Кишинев от много години са градове-побратими, все едно, че съм си в родината“, смее се тя.
На нейната вълна е и посланик Щефан Горда: „В Пловдив за последно бях преди три месеца. Видях една голяма промяна. Това, което кметът Иван Тотев е успял да направи за града, подготвяйки го за Европейска столица на културата, е забележително. Промяната е очевидна. В инфраструктурата, фасадите на сградите, ремонтите, които кипят в центъра… Ето така расте и престижът, и авторитетът на града. Не се съмнявам, че догодина всичко ще премине успешно и ще има добър международен отглас. Със съпругата ми задължително ще посетим културните събития.
Обмислям организирането на концерт догодина, когато градът ще е Европейска столица на културата. Ще поканя един молдовски състав. С почетния ни консул инж. Веселин Чипев планираме да доведем оперна певица от Молдова, която ще изпълни арии от „Травиата“. А от пловдивската опера певица ще гостува в Молдова.“.
В словото си на приема Негово Превъзходителство специално посочи: „Тази година се навършват 140 години, откакто молдовските войници, заедно с войските на други народи, се биха за освобождаването на България. В Молдова живеят 65 хиляди етнически българи , които се ползват от всички демократични права на държавата и донасят за нейния просперитет. България е 8-ят икономически партньор в света на Молдова. По този повод благодаря на България за приятелството и подкрепата. Особено на Пловдив, където успешно рабоят консулство на Молдова и Българо-молдовската търговско-промишлена камара, под председателството на почетния консул на Молдова инж. Веселин Чипев, на когото изказвам специални благодарности. Случихме с него, много е инициативен, инвестира милиони в своя град“.
Похваленият почетен консул разкри, че в момента е съсредоточил усилията си над сдружението "Деца с онкохематологични заболявания": “В сряда ще посетя детския център, на когото съм спонсор!”, допълни той. В личен план се радва, че дъщеря му , която е в трети клас знае вече перфектно английски, а на 60% говори и пише на арабски.
На приема наздравици за просперитета на Молдова вдигнаха посланици, генерални и почетни консули, представители на правителството, бизнеса, културата и науката.

Публикувана на
19 Септември 2018 година