Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Как Пеевски е натрупал милионите си с основна професия „депутат“!?

Видяна: 40760 пъти

Как се печелят милиони с основна професия "депутат"? По принцип на този въпрос отговор трябва да дадат НАП, евентуално ДАНС. Те обаче не отговарят – строго секретно е. И защото трябва, пък и по закон. А и ние знаем отговора - убедени сме и вие. Все пак остават (не)обоснованите предположения. Поне те, както и надеждата, че светът е оцелял, защото се е смял. Нищо, че ние сме в един друг свят. Преди обаче да се гмурнем в теоремите на стъкмистиката, нека се обърнем към класиците.
Ивайло АЧЕВ

За всичките си милиони ще ти разкажа, само за първия не ме питай откъде е – казал го е уж Рокфелер, но КОЙ знае. Има мъдрост в тези думи – затова да приложим тази аксиома в Теоремата за парите на Пеевски и да почваме с уравненията.
1. Събрал е от закуски. Каноничен подход, даващ сигурен шанс за успех – пак по Рокфелер. Мнозина други са го прилагали, но като погледна г-н Пеевски, почва да ме обхваща леко съмнение дали да търся отговора точно на хранителната писта. Мирише по-скоро на разваляне на статистиката, изкована от мнозина - "днес не изядох една ябълка, продадох я и спечелих 1 долар, с който купих две ябълки ...".
2. Като стана въпрос за ябълките, да минем направо към края на приказката – и на третия ден умря чичо ми, който ми остави 1 млн. долара. Напълно възможно - чичовци по принцип винаги има по много! При Пеевски даже не е много ясно колко, защото и за баща му не се знае много - всякакви легенди вървят кой е той. Официално баща на Пеевски е Славчо Кънчев Пеевски, който пред предаването "ДикOFF" обяви, че синът му "злоупотребил" с 10 000 долара. Страхотен баща е Славчо - подал е сигнали в прокуратурата срещу сина си за укрити данъци. То където четири нули, там и повече, но НАП и ДАНС да кажат! Я да чуем - хм, още си мълчат, какво ли в устата държат ...
3. Трети вариант - събирал е кутии с цигари. Не "от", "с". Сигурно много е събрал, че да стигне за 37 млн. лева дивидент. Няма да е прецедент - нали сам премиерът Бойко Борисов каза през април, че "се обръщат кофи за боклук и се броят в нея кутиите от цигари с бандерол и кутиите без бандерол. Това са черните пари, които директно идват. Не от постъпления в бюджета, а директно отиват някъде". Защо не Пеевски да е намерил как да събира пълни кутии с цигари - патент един вид, търговска тайна, за многознайковците, дето ще се усъмнят!
4. Спечелил е от тото! Много назад го слагам този вариант, а не заслужава. Все пак я колко богаташи се появяват по телевизията така, да се похвалят в рекламната пауза. С търкане - към прогрес!
5. С безотчетни депутатски пари. Чак тази година взеха някои колеги на Пеевски да казват колко са. Милиони трудно се събират от раз, но пък и той не е баш от тази година депутат. Възможно е - нали сме в паралелна вселена, тук законите на математиката не важат! То, като се замисля, никакви закони не важат. 6.
Откраднал е нещо. Или неща. Много. Това, обаче, е кощунство - невъзможно. Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев си го каза: "Делян Пеевски е или най-проверяваният и най-чистият човек в държавата, или има много добри адвокати и счетоводители". Даже махаме това "или-или", оставяме само първата част: "Делян Пеевски е най-проверяваният и най-чистият човек в държавата". Дали да не се огледам това само да не е вече многократно повторено заглавие в едни медии, сравнявани с едни цветове и миризми?
7. Продавал е вестници. Отдавна си призна, че това е семеен бизнес. Малко обаче по-трудно се връзва - да кара колело сутрин да разнася вестниците ... де да знам, не си го представям някак, нещо не както трябва има във фигурата му, за да е станало така. Като тази работа със закуските е - няма значение дали банички или ябълки. Защото хубавите ябълки е казано КОЙ ги яде, а нищо не се споменава за търговийка. В крайна сметка, така като гледам, отговорът от всичко това може да е един - завиждаме му! В множествено число го казвам, защото много добре ви знам, воайори виртуални! Марш сега да измиете чиниите или да приберете прането, че дойде време за сериала! Actualno.com

Публикувана на
08 Август 2018 година