Новина от категория Зелен дом
Архив на публикациите

Оризови поля стават картини

Видяна: 100560 пъти

Японското “ландшафтно-градинарско” изкуство води началото си от 1993 година. От тогава японските фермери-художници използват различни сортове ориз, за да създават гигантските си картини.
В процеса на узряване различните сортове оризови насаждения променят цвета си и картините се появяват пред погледа на любопитните зрители. В края на септември реколтата се прибира и оризът се продава на напълно нормални цени.
Освен традиционните японски сюжети, на полетата се “рисуват” и най-различни познати за целия свят образи. През 2003 година е изобразена Мона Лиза, през 2009 – Наполеон, преди 2 години – Мерилин Монро.
Идеята, възникнала първоначално като начин да се привлекат туристи, се оказва удачна и затова през последните години фермерите “рисуват” все повече и различни сюжети. През тази година тематичните оризови поля са “Междузвездни войни” и “Отнесени от вихъра”.
Между май и септември картините може да се видят от специално изградени площадки, а всичко се заснема и на видео с дронове, за да може и целия свят да се любува на необикновените творби.

Публикувана на
01 Октомври 2016 година