header

Собствено Търсене

Неделя, 22 Октомври 2017    - КОНТАКТИ -    


Пловдивчани

Соня Йончева е родена на 25 декември 1981 г. в Пловдив. Завършва пиано и оперно пеене в родния си град, а след това и класическо пеене в Консерваторията в Женева. През 2010 г. печели „Опералия“ – конкурса за млади таланти на легендарния Пласидо Доминго. И до днес тенорът и съпругата му Марта са ментори и близки приятели на Соня.
Тя е неприлично талантлива, владее пет езика, сърцето на венецуелски диригент и оперната публика на два континента. Животът й започва от гарсониера в Пловдив, а майка й Теменужка често редуцира хляба на семейството, за да плати уроците й по пеене и пиано. Завършила Консерваторията в Женева, покорила „Метрополитън” с бебе на ръце и с ролята на Мими в „Бохеми”, в края на миналата година Соня Йончева получи първата си номинация за „Грами”. 2016-а Йончева изпрати и с номинация на списанието What's On Stage за изключително постижение в главна роля за „Норма”, с която разтърси Royal Opera House в Лондон. След успешния си дебют Paris, Mon Amour през февруари Соня издаде втория си албум „Хендел” (Sony Classical/”Вирджиния рекърдс”). „Монитор“ се свърза с нея за повече подробности около проекта.

НАДЕЖДА ПОПОВА

- Соня, първият ви албум беше посветен на Париж – града, който отвори сцената си за таланта ви. Какво обаче подхранва любовта ви към Хендел, чиито шедьоври събрахте във втория си диск?
- Винаги съм искала да запиша албум с творби на Хендел. С продуцентите ми в Sony Classical решихме, че сега е подходящият момент това да се случи, отколкото след пет години, когато ще съм минала на друг, по-тежък репертоар и гласът ми ще бъде по-лиричен.
- В този албум гласът ви действа като универсално успокоително, а музиката пренася в друго измерение. Мислили ли сте за изкуството си като за вид терапия към публиката?
- Точно това беше целта ми – да направя един атипичен Хендел, който да се изпее с по-лиричен, пълен с цветове глас. Обикновено музиката на Хендел приляга на артисти с „по-бели“ гласове, такива, в които няма много вибрато и се доближават повече до църковната музика. Но реших да запиша този албум с автентичния си глас. Един от големите диригенти, с които работя – Уилям Кристи, ми каза „Пей, както го чувстваш“. И в това е истинският смисъл на музиката - да бъдеш искрен и първичен.
За мен музиката не е само професия, тя е невероятна медитация, свързана с друго измерение. Тя лекува липси, психологически проблеми, тя е най-красивият манипулатор на човешкия мозък.
- Имате ли нужда от уединение, когато записвате? Концентрирате ли се с продължително мълчание или йога?
- Най-много обичам, когато сме с всички музиканти и усещам, че цялата ни енергия е концентрирана в крайната цел – тази музика да бъде реализирана по възможно най-истинския начин. Ключовата фраза за мен по време на записи е „работа в екип“. Когато съм на сцената, също търся подкрепата и емоционалния синхрон в оркестъра, в диригента.
[b]- Поздравления за номинацията ви за „Грами“ в категорията за класическа музика за...

Как си приятелю?

Иван и Андрей върнаха у нас успяла в Лондон пловдивчанка

Вдъхновяващи истории за успели и интересни личности ще разказва всеки уикенд в “Жените говорят” по TV7 Стефи Стаменова. Пловдивската журналистка се завърна от Лондон, където в продължение на 10 години имаше успешна кариера, за да се отдаде на любимата професия. "
Имам успешен бизнес в Лондон и за мнозина е странно това, че се завръщам у дома. Но не устоях на изкушението да работя в екипа на Андрей Арнаудов и Иван Христов. Особено когато ми се отдаде възможността в “Следвай сърцето си със Стефи Стаменова” да показвам интересни хора", разказва тя.
Първи гост в рубриката й ще бъде Кевин Грийн - британският Доналд Тръмп, който от бездомник се превръща милионер. Грийн е известен във Великобритания като инвеститор в областта на недвижимите имоти, предприемач, издирващ нови бизнес хоризонти и ментор на млади хора, имащи амбицията да се превърнат в милионери.
В следващите си предавания Стефи ще разкаже историите на Айрилис Томас - 103- годишната жена от Уелс, шофирала до 85-годишна възраст, принципна и удивителна, ще завладее...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info