header

Собствено Търсене

Вторник, 19 Юни 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


мишена

Българите сме царе на това как от кори с изтекъл срок на годност, може да се получи прилична млечна баница. Свареният в казан ориз в понеделник до края на работната седмица – петък, може да бъде преработен на поне пет основни ястия, а понякога и добавен в крем супа с масло и някакви зеленчуци.

Същото важи и за картофите. Ако не се похарчат на картофена салата, на следващия ден се пасират, овкусяват и продават като гарнитура. Ако и тогава не си намерят гладни купувачи за пюрето, то става на картофени кюфтенца, благодарение на яйцата, които стягат сместа, за да не се разпадне.
Читавите майстори се изнасят по морските курорти. Така в кухните в столицата, а вероятно и останалите градове, остават да работя не съвсем добри готвачи. Тяхното ниво е тип ученически стол и това си личи по нещата, които предлагат – пиле с картофи, пиле със зеле, пиле с ориз, пилешка супа, крем супа, руло „Стефани”, свинско със зеле, с картофи, със зелен фасул и бяла риба пане с картофи.
Десертите също са от рецептурниците на късния соц – сутляж, чийз кейк, кремове. Менюто не само, че не е разнообразно, но за направата му се използват евтини продукти, а често и такива, които се предлагат на промоция от големите вериги магазини. Грамажът на порциите отдавна е намален. Кюфтета по времето на Тодор Живков бяха от по 120 грама едното. Днес са 70-80 грама, бъкани са със соя, с рога и копита, но не и с месо. Така че потребителите сме двойно ощетени – и по отношение на качеството, и в количеството.
Десертите по стандарт трябва да са 150-200 грама. Ако ги премерите ще видите, че едва достигат 100 грама, въпреки това се продават на цена от 4 до 5 лева. Прясното мляко в нишестето, отдавана...

от улицата
Осемте стълба на радостта


Какво е щастието и как да го открием в непрестанно променящия се, пълен с болка и страдания свят? Коя е истинската радост, онази, независещата от превратностите на съдбата и обстоятелствата? Защо тя често ни убягва?

Отговорите на тези изконни за всеки човек въпроси ни предлагат двама духовни гиганти на нашето време – Далай Лама и архиепископ Дезмънд Туту във великолепната книга „Книгата на радостта“. Те очертават осем стълба на радостта – четири стълба на ума и четири на сърцето – и ги подкрепят със своя безценен опит и изстрадана мъдрост.
Трайното щастие не е в преследването на цели или постижения, каквито и да са те. Щастието не е нито в славата, нито в богатството. То е единствено в ума и в сърцето. Там ще го намерите.
Четири стълба на ума:
1. Перспектива
Към...

балончета
Какво ни очаква през новата седмица -16-22 юни


Овен 21 март – 20 април

Масовите изяви и прояви в съботния ден ще се използват за привличане с цел използване. Може да бъдете обект на фатални влияния, особено сутринта. Каквото е важно насрочете го за неделя, когато ще се радвате на чудесни мигове с приятели, на важни запознанства и срещи, които от делови може да прераснат в лични или обратното. На прага сте на любовно изживяване, което може да ви ожени или разведе. Луна и Венера ви гледат в брилянтен аспект от знака на Лъва. Очертават се бляскави мороприятия през уикенда, а и в понеделник може да ви потърсят с предложение, което не е за отказване. Партньори от чужбина може да подновят договори или да предложат лични срещи. На 19-и върнете обаждания с контрапредложения до обед. Следобед навлизате в...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info