header

Собствено Търсене

Сряда, 26 Юни 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


мишена

В Мрежата набира популярност видео с котка с името Фани, която заедно със стопаните си живее в австралийския град Аделаида.

За удивителното, дебеличко животно разказва Daily Mail.
На кадрите се вижда как домашният любимец опитва да заеме нужната поза, за да може да се оближе и така да се почисти.
Но един след друг опитите му претърпяват провал - котето не може да се вдигне заради дебеличкото си коремче.
Фани така и не успява да се вдигне и остава да лежи на земята.
Фани е от породата британската късокосместа котка е, както може би се досещате, с английски призход, но холандците също допринасят много за развитието на породата. Не може да не се влюбите в пухкавите котенца от британската късокосместа порода. Техните фенове са многобройни и породата неслучайно се нарежда сред най-популярните, когато става въпрос за расови котки.
Външни белези
Във външния вид на британците преобладава овалът: закръглени са широкият гръден кош, главата, леко раздалечените уши и изразителните очи. Връхчето на опашката и лапичките също са закръглени.
Характер
Британската късокосместа котка е спокойна и уравновесена, и по тази причина много подходяща за семейства с деца. Освен това британците са общителни – могат да се разбират добре с други котки, че дори и с кучета. Нямат нищо против да съжителстват с групи от котки и малки котенца.
Възраст
Тази порода се развива бавно. Британците достигат пълната си зрялост едва на 2 години, понякога и по-късно. Нормално развитият котарак тежи между 7 и 8 кг, а котката – между 4 и 6 кг. Ако решите да се сдобиете с британска късокосместа котка, може да очаквате тя да Ви прави компания...

от улицата
Малки приказки с големи поуки...


Блондинка и мъж пътуват в самолет. Мъжът решил да прояви своя интелект:
- Искате ли да играем на една игра? Аз ще ви задавам въпрос, ако не познаете ще ми дадете , а ако аз не позная аз ще ви дам.
- Не, благодаря, уморена съм.
- Добре. Ако аз не позная ще ви дам 0.
- Е, щом е така, съгласна съм.
И така мъжът задал някакъв въпрос, блондинката не знаела отговора и му дала . Дошъл нейния ред:
- Кое е това нещо, което се качва в гората на четири крака и слиза на три?
Мъжът започнал да мисли, мислил, мислил и нищо не измислил. Извадил лаптопа и започнал да рови. Най-накрая се отказал, извадил и й дал 0. Дошъл негов ред:
- Добре де, какво е?
- Ами, и аз не знам - отговорила блондинката и му дала 5$.
Поука: Това, че една жена е блондинка, не те прави по-умен от нея!
***
Един...

балончета
Газираните напитки са вредни колкото цигарите


Синди Люнг, хранителен епидемиолог от Калифорнийския университет в Сан Франциско, установява, че хората, които пият по половин литър сладки газирани напитки на ден, имат теломери, които биологически са средно с 4,6 години по-стари. Удивителното е, че идентично скъсяване в теломерите предизвиква и пушенето. Когато пиете по една водна чаша газирани напитки на ден, теломерите ви остаряват с 2 години по-бързо.

Теломерите са специална ДНК в краищата на хромозомите. Те се оказват онзи скрит механизъм, който обяснява защо и по какъв начин се изчерпват ресурсите на организма. С възрастта теломерите се скъсяват и в живота ни нахлуват болестите. А дължината и здравето на теломерите са основен фактор, за да „отложим“ старостта и да се радваме на дълъг...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info