header

Собствено Търсене

Вторник, 16 Октомври 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


мишена

Жена, която твърди, че е най-старата в света, разказа за жестокостите на вътрешната си депортация в рамките на Съветския съюз от тиранина Сталин по време на Втората световна война. Коку Истамбулова в момента, според руския си паспорт и други документи, е на 129 години. Рождената ѝ дата е 1 юни 1889 година, пише в. "Дейли Мейл". Сега, в силно шокираща изповед жената емоционално разказа за ужасния ден, в който чеченският народ е бил изгонен от Сталин в степите на Казахстан преди почти 75 години.

По думите ѝ, единственият ѝ щастлив ден в живота е бил онзи, в който тя е влязла в дома, който тя построила със собствените си ръце след завръщането си в родното си място от 13-годишното изгнание в непознати земи, на което я бил осъди Сталин. В миналото, Коку е твърдяла, че е най-старият човек, живял на земята, но до сега тя не е имала нито един щастлив ден в живота си. Тя сподели пред телевизионен екип, снимащ документален филм за гоненията срещу чеченския народ: "Питате ме дали съм имала поне един щастлив ден в живота си. Това бе денят, в който аз за първи път влязох в дома си. Беше много малък. Аз напълних печката с дърва, но това беше моят дом. Сама си го построих, най-хубавият дом в света. Живях там 60 години".
Нейната пра-правнучка Медина, която сега е на 15 години, е избрана от семейството да се грижи за Коку. Тя споделя: "Баба сама го е построила, когато се е върнала от изгнанието. Тя е смесила пръст с вода, добавила е съчки и трева. Така тя е направила тухли, след това тя ги е слагала една върху друга, а после ги е боядисала в бяло". Това щастие на Коку обаче било предшествано от наистина мрачни дни. Старицата разказва как хората са умирали в товарни вагони,...

от улицата
Как се отразява раздялата на тялото ви?


Повечето хора асоциират раздялата с емоционална болка и стрес. Тези неща обаче се отразяват и на тялото ви. Вижте как:

Мускулна болка: Мускулите ви може да се подуят заради повишаващото се главоболие и болки във врата. Може да ви е по-трудно и да изкачвате стълби. Изследване на университета в Тексас твърди, че разведените хора са с 23 % по-малко мобилни. При тях мускулните спазми са по-често явление.
Болка в гърдите: Емоционалната болка, често преминава и във физическа и може да изпитвате затруднено дишане и болки в гърдите.
Наркотична зависимост: Учените са доказали, че при раздяла, мозъкът изпитва усещане на силна зависимост, както наркоманът при абстиненция от любимия му наркотик.
Подпухнали очи: Разбира се, те се дължат и на безсънните нощи, в които сте си...

балончета
Какво ви очаква през идващата седмица- 13-19 октомври


Овен 21 март – 20 април
Предстои чудесен уикенд. Ще имате предвидени и непредвидени срещи, разговори които ще носят делови и лични предложения и ще променят в положителна посока живота, работата и отношенията ви с партньори. В съботната вечер осъществете и контакти с близки от чужбина. В неделя до обед пътувайте и очаквайте отговори на поставените въпроси.
Ден на откровения, но и на конфликти в следобедните часове. Маските падат. 15-и започва с провокации независмо как се държите и колко дипломатично се опитвате да подходите в ситуацията. Отложете за следобед срещите, от които очаквате много. Не се намесвайте в колегиалните битки. Очертава се и здравословен проблем. 15-16-и не са добри за хирургически интервенции, особено в областа на ставите и...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info