header

Собствено Търсене

Вторник, 20 Август 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


мишена

Учени от Манчестърския университет са научили как миришат различни болести. Факт е, че при определено заболяване при човек, в тялото протичат химични процеси, които отделят различни миризми.

Болест на Паркинсон
Учените твърдят, че това заболяване има мускусен мирис. Появява се в резултат на натрупването на бактерии и гъбички в себума. Това вещество се отделя по-интензивно при болестта на Паркинсон. Поради това миризмата става по-каустична.„
Болест на Алцхаймер
Лекарите казват, че миризмата на това заболяване може да се появи много преди да бъде диагностицирано при хората. Стана известно, че ароматът, който се носи от човек, засегнат от болестта, може да се прояви под формата на миризма на ръжен хляб. Той обаче ще бъде по-лек от болестта на Паркинсон. Кожата на пациента мирише на мая и с развитието на Алцхаймера ароматът се засилва.
Туберкулоза
Тук учените разграничават две миризми. Заболяването може да се разпознае от човешката кожа: тя започва да мирише на мокър картон. Също така в дъха има миризма на застояла бира, която напредва заедно с развитието на болестта.
Захарен диабет
Съобщава се, че диабетът има сладък, цитрусов мирис. Може да прилича на плодове: портокал, грейпфрут, ананас и лимон. Освен това лекарите установили, че през деня ароматът може да се промени, както и неговата интензивност. Зависи от нивото на глюкоза в кръвта на човек и как той го следи.
Рак
Учените отдавна изучават това заболяване и се опитват да го диагностицират възможно най-рано. Миризмата обаче може да се появи само когато човек е развил първи или втори етап. При тези пациентите другите усещат...

от улицата
6 типа токсични хора, които да изхвърлите от живота си


Имате ли около себе си хора, след срещата с които да се чувствате напълно изцедени? Със сигурност! Вижте няколко типа токсични хора, които да изхвърлите от живота си.
Те може и да ви изглеждат като близки приятели, но всъщност гледат само собствения си интерес. Проявяват малко внимание към вас. Осъзнавате, че след 4-часова среща сте били само слушатели просто защото не сте обелили и дума. Случвало ли ви се е?

1. Маниак на контрола

Маниакът по контрола държи винаги да решава времето и мястото на срещата. Той определя темите на разговор и макар да е склонен да ви изслуша, държи да следвате неговия тон и ритъм. Маниакът по контрола често е ревнив и се дразни, ако предпочетете други свои приятели пред него.

2. Емоционалната пиявица
Емоционалната пиявица се...

балончета
Защо не ни разбират?


Една държава, една фирма, едно семейство, един език. Всички говорим на него, но въпреки това не се разбираме. Какво става? В нас ли е грешката?
Защо не ни разбират?

На кого ли не се е случвало? Шефът ни дава някаква задача, ние кимаме утвърдително и сме убедени, че всичко ни е ясно. След това се оказва, че той изобщо не си е представял така нещата. Подобни ситуации се случват и с колегите, и вкъщи, и с приятели...
Къде става разминаването?
Обясненията отнемат време
В напрегнатото работно ежедневие избягваме да задаваме допълнителни въпроси. Според психолозите повечето хора смятат, че ако затрупат шефа си с уточняване на крайни срокове и други питания, ще оставят у него лошо впечатление. Или се притесняват, че го задържат, а той винаги...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info