header

Собствено Търсене

Вторник, 12 Декември 2017    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

Нови табели на пловдивските улици дават кратка информация на български и английски език за значими за българската история и града личности и събития, на които се наименувани.
Монтажът започна от ул. „Найден Геров“ и продължава по „Божидар Здравков“, „Константин Фотинов“, „Цанко Церковски“, „Ангел Букорещлиев“, „Цанко Дюстабанов“, „Кръстьо Пастухов“, „Авксентий Велешки“, „Иван Вазов“ и „Гладстон“. В рамките на първия етап от обновлението се предвижда в дните до Коледа да бъдат поставени 103 информационни табели на 26 улици.
„Нови табели ще има във всички райони по предложение на техните кметове. Започваме с най-емблематичните места в центъра на Пловдив, които се посещават от най-много хора“, съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.
Той обясни, че на по-късите улици информационни табели ще се поставят от двата им края, а на по-дългите пътни отсечки като бул. „Цар Борис III Обединител“ предстои монтирането на 17 табели, а на бул. „Шести септември“ – 10. Тъй като информацията е адресирана предимно към пешеходците, местата са съобразени с техния трафик.
За да има единен стил, дизайнът е съобразен с вече монтирани нови табели в Стария град. Наред с улици в централната градска...


Акценти

Успешен финал на кампанията „Хартиена война обявиха от дирекция „Екология и управление на отпадъците” в Община Пловдив Кампанията се проведе в периода от 6 до 17 ноември 2017 г. и бе организирана съвместно с организациите по оползотворяване на отпадъци от опаковки „Екоколект” АД и „Булекопак” АД.
В инициативата се включиха 11 училища от територията на райони: „Северен”, „Западен” и „Южен”. Общото количество на събраните отпадъци бе 6 490,54 кг., които бяха извозени до площадка за предварително третиране и предаване на крайни преработватели за рециклиране.
На 24 ноември от 15 ч. в сградата на Община Пловдив бяха обявени победителите в...

Общинар
Ральо Ралев монтира климатици в здравни кабинети

Всички здравни кабинети към детските и учебни заведения в район “Северен” са оборудвани вече с климатици – съобщи районният кмет инж. Ральо Ралев. Те са монтирани в Детска ясла “Мечо пух”, ДГ “Захарно петле”, ДГ “Весела”, ДГ “Бреза”, НУ “Хр. Ботев”, ОУ “Йордан Йовков”, ОУ “Райна Княгиня”, СУ “Н. Вапцаров”, СУ “Хр. Г. Данов”, ПГКИТ...

Кметът на „Централен” зарадва двама с „Дъвка за балончета”

Лидия Генева и Янко Кафалиев са имената на печелившите от томболата на район „Централен“, които печелят две покани за двама за специалната прожекция на филма „Дъвка за балончета“ и среща с екипа: Станислав Тодоров – Роги, режисьор на филма, Теодора Духовникова и Иван Юруков и техните колеги, сценаристи и организатори от София. Това ще...

Костадин Димитров раздава храсти на граждани

Декоративни храсти за облагородяване на междублоковите пространства бяха раздадени в район „Тракия“. Съвместната инициатива на кметството и ОП „Градини и паркове“ се състоя в парка „Свети Седмочисленици“. Посадъчният материал бе раздаден по заявления на гражданите.
От общинското предприятие „Градини и паркове“ бяха...

Само един кандитат за „Одеон”-а

Единствен кандидат - консорциум "Одеон" с водещ участник пловдивската фирма "Рестстрой" - се яви на конкурса за окончателното завършване на реконструкцията на малкия античен театър на ул. "Гурко". Собственик на "Рестстрой" Константин Константинов е с богат опит на реставратор. Неговият екип е изпълнил част от реставрацията на Одеона, а...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info