header

Собствено Търсене

Четвъртък, 22 Февруари 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

Точно 180 дни има строителите, за да ремонтират Професионалната гимназия за хранителни технологии и техника с безвъзмездно отпуснатата сума от 1 399 986 лв. Средствата са по оперативна програма „Региони в растеж”, а днес бе направена символична първа копка.
С парите ще бъдат направени ремонти, които да осъвременят сградата, включително и по отношение на енергийната ефективност. Ще се направи достъпна среда за деца с увреждания и ще бъдат оборудвани лаборатории и работилници, обясни директорката Людмила Ганчева.
В новия си вид школото с 620 ученици ще посрещне 70-годишнината от основаването си.
Реалните ремонтни работи по проекта „Модернизация на инфраструктурата и подобряване на качеството на образователната среда в ПГХТТ” стартираха с водосвет и камбанен звън на запис във фоайето на училището в присъствието на учениците.
Има нужда да се обновят стаите и сградата да се санира, обясни Даниела Витанова от 10. В клас, която учи екология. Надява се и на нови пердета, сегашните висят от корнизите. Най-много разчита обаче да се снабди школото с нова техника, за да получи качествена подготовка.
Сега в лабораториите апаратурата е остаряла, подкрепиха я и съучениците й Благовест Борисов, Мария Петрова, Габриела Дачева и Георги...


Акценти

120-те нови автобуса още не са оборудвани с необходимите съоръжения, за да бъдат включени в електронната система на градския транспорт. Това съобщи в студиото на Дарик зам.-кметът по транспорт в Пловдив инж. Златин Велев. До дни договорът с консорциум „Пловдив 2017", който ще обслужва 13 линии от градския транспорт на града под тепетата, ще бъде подписан, допълни още Велев.

Според него всички нови рейсове ще бъдат окабелени поетапно в рамките на един, два месеца, за да може коректно те да се показват на електронните табла по спирките.

Златин Велев съобщи още, че Общината проучва възможността за въвеждане на електробуси по градските...

Общинар
„100 дни в училище” отбелязаха в СУ „Свети Свети Кирил и Методий”

100 учебни дни отпразнуваха първолаците от СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ в Пловдив. Инициативата се провежда за 18-та поредна година, а децата бяха поздравени лично от кмета на район „Западен” Димитър Колев.
„Желая ви една много здрава и успешна година. Възхитен съм от това, колко много сте научили за тези сто дни, не спирайте да се...

Как ще отбележим Трети март в Пловдив

3 март 2018 г., СЪБОТА

11.00 ч. Катедрален храм “Св. Богородица”
Молебен, отслужен от Н. В. Пр. Пловдивския Митрополит Николай
12.00 ч. Паметник на руските освободители – Бунарджика
Тържествено отбелязване на 140-та годишнина от Освобождението на България. Водещ – Христо Христов, официално слово на Савина Петкова – Председател...

Авариен ремонт, заради труса, затвари участък от ул. „Даме Груев“

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод се наложи от 9:00 ч. до 17:00 ч. днес да се затвори за движение ул. „Даме Груев” в отсечката от бул. „Кукленско шосе” до ул. „Братя Бъкстон“. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.
Маршрутът на автобусите по линия №37 от вътрешноградския транспорт в посока ул....

Ученици от „Западен” изработват макети за „Моят квартал”

Район „Западен“ организира изложба на макети под надслов „Моят квартал“, съобщи кметът Димитър Колев. В нея бяха експонирани макети на ученици от Основно училище „Елин Пелин“.
Официалното откриване на изложбата бе във вторник вечерта в актовата зала на районното кметство. В присъствието на кмета Димитър Колев и неговите...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info