header

Собствено Търсене

Сряда, 12 Декември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Община Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев и Ральо Ралев, кмет на район „Северен“ откриха четири ремонтирани малки улици в квартал„Захарна фабрика“.
Инвестицията за ремонтите на вътрешнокварталните улици „Тинтява“, „Щастие“ „Ястреб“ и „Синчец“ е за 40 000 лв. и обхваща площ от 1000 кв. м.
Средствата за подмяната на канализацията и преасфалтиране са осигурени от бюджета на Общината, тъй като "Захарна фабрика" не попадат в проекта за водния цикъл на града.
До края на декември ще бъдат факт и новият паркинг в междублоковото пространство на улиците „Победа“ и „Стоян Заимов“, както и паркингът на бул. „България“ зад клиника „Луксор“. Първият ще има 85 места, като 10 от тях ще се ползват от ОП „Паркиране и репатриране“, а останалите са за живеещите в блиозст.
Мащабна реконструкция ще бъде извършена и на бул. „Дунав“. Изготвен е проект, който включва участъка от колелото на булеварда до най-източната му част до бул. „Северен“ и изграждане на връзка с него.
Предстои подмяна на ВиК инсталацията, подмяна на паважната настилка с асфалтова, изграждане на ново осветление, велоалеи и...


Акценти

Пловдив и Матера приеха щафетата на Европейска столица на културата на тържествена церемония в холандския град Леуварден, който заедно с Валета е носител на престижната титла през 2018 г. В залата на театъра кметът на Пловдив Иван Тотев и генералният директор на фондация „Матера Базилика“ Паоло Вери получиха статуетка като символ на домакинството.

„Този проект променя не само облика на градовете, носители на титлата, но и прави хората, които живеят там, по-обединени и отворени към промени в заобикалящата среда.
За мен като кмет на един от градовете, които ще бъдат културна столица през следващата година, е от голямо значение и...

Общинар
Нов паркинг пред блок 259 в „Тракия“

Приключи изграждането на паркинг пред блок 259-ти в „Тракия“. Кметът на района Костадин Димитров съобщи, че обектът е изпълнен по желание на гражданите и е с капацитет за 20 автомобила. Продължава и изграждането на паркоместа в зона А-12. През тази година там бяха обособени паркинги за около 200 леки моторни превозни средства. През...

Нов тротоар до Детска ясла „Слънчо“

Тротоарът по ул. „Петър Васков“ до Дeтска ясла „Слънчо“ в район Южен е изцяло реконструиран. По цялото продължение на южната страна на яслата е направена нова тротоарна настилка и са монтирани анти-паркинг колчета с цел осигуряване на защитена и безопасна среда за децата и родителите.
„С изграждането на тротоара пред детската...

Коледен базар в кметството на „Северен“

Благотворителен коледен базар в подкрепа на Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева" организира кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев. Той кани пловдивчани утре от 10.30 часа в заседателната зала в сградата на районното кметство с адрес бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" № 22 А. Децата ще представят своите ръчно изработени картички,...

Оправят още 4 вътрешноквартални улици в „Северен“

Обновяването на четири вътрешноквартални улици ще инспектират градоначалникът Иван Тотев и кметът на район "Северен" Ральо Ралев, съобщиха от общината. Те са в района на кв. „Захарна фабрика“ – "Тинтява", "Щастие", "Ястреб" и "Синчец".
Улиците бяха с много компрометирана настилка. Основният им ремонт се финансира от допълнителните 200...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info