header

Собствено Търсене

Сряда, 12 Декември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


Българските новини

Линейка докара в съда на инвалидна количка от ареста бизнесмена Миню Стайков. Днес спецмагистратите трябваше да решат дали да го освободят, но медицинска екепртиза ще установява дали състоянието му позволява да остане в ареста.
Десет дни имат експертите, за да прегледат бизнесмена, който беше задържан при акция през септември. Адвокатът му Лъчезар Таков обясни пред журналисти, че откакто е в ареста, Стайков отслабнал с 10 кг. Той обаче не каза какво е заболяването му.
На другия обвиняем Балун Хазърбасанов също ще бъде направена медицинска експертиза от ендокринолог. Предстои да се изясни дали обвиняемите имат заболяване и какво е то.
Миню Стайков, синът му Стайко Стайков, който още се издирва, и други лица са обвинени за участие в престъпна група, организирала производството на цигари в нелегални фабрики, разпространявани след това на "черния" пазар. С действията си участниците са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лв. при търговска дейност.
Миналия месец Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна.
Миню Стайков и още...

Жената, намерила тялоно на 70-годишната баба Петра в село Бяла черква, разказа пред bTV за ужасяващата случка. С нея беше и дъщеря ѝ, която се прибрала от Германия и която сега не смее да си тръгне от страх за майка си.
„Когато дойдох, едно коте излизаше от стаята“, разказа възрастната жена. Тя се учудила се, защото баба Петра мразила котките. „Погледнах тялото и така. Аз не я доближих, защото ме е страх“.
„Просто не знам как ще се върна, като тя е самичка. Има много сами жени тук“, каза дъщерята.
Майка ѝ пък призна, че вече не може да яде и да спи от страх.
18-годишният Димитър от селото беше арестуван за зверското изнасилване и убийството на 70-годишната Петра. Според разказите на хора в селото, той се опитвал да влезе в поне още няколко къщи. Първият му опит бил на 25 ноември. В селото 120 души живеят сами. „Не съм спокойна, като съм видяла жената. И мен така ще ме оправят. Не спя, страх ме е. Спя в комшиите. Чух звук като кърти вратата да влезе“, разказа уплашена жена от Бяла черква.
Други разказаха, че Димитър тропал и по вратата на майка с две деца. „Посегнал на леля Гинка. Опитвал се е да си играе с бабата. Ухапал я зверски, болна е, сама живее“, разказа мъж.
При първия му опит за нахлуване в дома на самотна жена се завързала схватка. Самата тя разказа,...

Репортер
Лепят приживе некролози на известна адвокатка

Не знам кой го е направил, но той няма нито срам, нито свян от Бога. Това заяви в ефира на Нова тв адвокат Ирен Савова по повод появилите се неини некролози, в които пише, че е починала от черни магии. "Мой съсед ми се обади и ми каза, че жена му, излизайки сутринта, вижда разлепен некролог. Всички съседи са се събрали, за да разкачат некролозите. Веднага...

Съседи се топят за скъпи ремонти

Съседски войни прерастват в доноси за корупция. Новата схема за саморазправа между комшии буквално е заляла комисия „Антикорупция“ (КПКОНПИ) със сигнали за необяснимо богатство. Едно от най-честите съмнения, които гражданите споделяли с институцията, било свързано точно с това, че съседът им прави скъп ремонт, а на хартия няма откъде да докаже пари за...

Пътнически влак дерайлира в Кресненското дефиле, има пострадали

8 души пострадаха при инцидента с дерайлиралия влак в Кресненското дефиле, предава тази сутрин кореспондентът на БГНЕС от региона. Около 18:55 ч. локомотивът на пътнически влак 50244, пътуващ от Петрич за Благоевград, се е ударил в паднала върху железния път скална маса вследствие на което е дерайлирал. Инцидентът е станал на излизане от последния тунел в...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info