header

Собствено Търсене

Вторник, 12 Декември 2017    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


зелен дом   горещ телефон на фирма "Чистота" за сигнали на граждани - всеки ден - 032/ 67 58 17
Архив

[b]Можете ли да си представите градина с над 45 милиона цветя? Този зашеметяваща цветна градина, най-голямата в света, се намира в Дубай. Miracle Garden обхваща 72000 кв.м, пълни с оригинални и колоритни дизайни с цветя: пирамиди, сърца, иглута, звезди, истински автомобили, украсени с красиви растения, геометрични форми, легла от петунии в различни нюанси на розово, пауни, които вместо пера имат цветя и много други.[/b]

Най-изненадващо за градината Miracle Garden е, че е построена на пустинен терен. За да се осигурят нужните условия за растенията - да издържат на екстремни температури, ветрове и суха среда, е изградена система за преработката на отпадъчните води, които служат за напояване. Това предизвикателство срещу законите на природата е възможно само в Дубай.
Dubai Miracle Garden, е поредният проект- доказателство, че градските власти и предприемачите в Дубай се справят добре с превръщането му в най-атрактивния туристически град в света. Тази невероятна градина, разполагаща с цветя, които за първи път биват засаждани в района на Персийския залив, определено може да се нареди до Великолепните градини, с които вече сме ви срещали в нашата рубрика.
Събираща на едно място повече от 45 милиона цветя, аранжирани в многообразие от спиращи дъха форми, вълшебната градина пленява с цветове и аромат сетивата на своите посетители. Вървейки през четирикилометровите пътечки, опасващи градината, ще се насладите на феерия от цветове, простиращи се на шир и на длъж докъдето ви видят очите.
По периметъра на градината се простира осемстотин метрова стена от цветя и именно с нея най-новата атракция на Дубай кандидатства за книгата на Гинес.
С килим от цветя и многобройни арки, изобилстващи от зеленина, Dubai Miracle Garden се простира не къде да е, а точно насред пустинята. Освен това, тя е зелена и в буквалния и в преносния смисъл: цялата тази растителност се поддържа чрез капково напояване, използващо отпадните води.
За всяка част от градината са предвидени различни проекти за хоризонтално и вертикално озеленяване: десетметрови цветни пирамиди, водни басейни, пътечка, покритa с цветни чадърчета, които да пазят сянка, алеи с арки и ретро и съвременни коли, декорирани с цветя.
Предвидено е всеки сезон градината да придобива нов облик, тъй като ще се следват различни теми. Тепърва предстои засаждане на дървета по периметъра на градината, които да служат като естествен щит, предпазващ от ветровете.
Търговски обекти, ресторанти, магазини за сувенири, многоетажен паркинг и разсадници ще допълнят проекта във втората фаза от развитието му,...

>>>

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info