header

Собствено Търсене

Сряда, 12 Декември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com


зелен дом   горещ телефон на фирма "Чистота" за сигнали на граждани - всеки ден - 032/ 67 58 17
Архив

[i]Намиращият се в земята на граф Бернадот остров Майнау често е наричан "Остров на цветята". Разположената тук ботаническа градина съществува от 1827 г., когато предишният собственик, Николаус фон Естерхази, започнал да колекционира рози и екзотични растения, които постепенно запълват целия остров. В днешните демократични времена  достъпът до острова е отворен за всички желаещи.[/i]

Островът се намира в езерото Бодензее, което е на около 20 км от швейцарско-немската граница и не много далече от град Констанц. Както целият регион Бодензее, така и остров Майнау има много стара история. Първите заселници са се появили 3000 г. пр. н. е. След това островът е бил владение на Римската империя, на манастира Райхенау, на Тевтонския рицарски орден, и дори на Шведското кралство. В резултат на тази честа смяна на собствениците почти никое от построените след 17 век здания не се е съхранило.
На това малко късче земя с площ 45 ха се намира един уникален парк, който започва да се създава още през 1746 г. от херцог Бернадот. Действащият фамилен замък на този старинен род и досега се счита за основното архитектурно украшение на острова. Туристическият маршрут започва от замъка и църквата, минава през градината с розите, палмовия парк под стъклен покрив, градината с гергините, градината с екзотични дървета и най-големия в Германия дом на пеперудите. В кой друг парк по време на разходката си можете да видите почти 400 сорта рози, 200 сорта гергини, 500 вида редки дървета - от реликвените секвои, непалските кедри до японската кацура и всевъзможните цитруси?
Арената на фонтаните
Едно от най-красивите места на острова е стъпаловидният фонтан. Водата се стича по широки мраморни стъпала, които са покрити с пъстър цветен килим и над които кръжат езкотични пеперуди. По време на топлия сезон много тропически растения разкрасяват пътя към арената на фонтаните. Тя представлява съвършения климат за средиземноморската флора. В началото на Арената може да се види бялата райска птица - стрелицията (Strelitzia nicolai) и увивното растение кампсис (Campsis grandiflora), което цъфти през юли. По пътя си можете да срещнете и много други тропически растения, подобно на палмите, агавето, бугенвилията (Вougainvillea), испанските кестени (Castanea sativa) и различни видове кипариси, които допълват средиземноморското чувство. Отвсякъде ви обкръжават превъзходно представени причудливи лехи в градината с южен наклон. Редом с това се извисява и прекрасен екземпляр на вечнозеления дъб.
Розариумът, където се разхожда "кралицата"
Голямо разнообразие от рози...

>>>

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info