Архив на статии от категория -> В общината

Общината ще привлича работници от Украйна и Молдова

Общината ще привлича работници от Украйна и Молдова

Общината стартира програма за привличане на служители от чужбина за нуждите на пловдивския бизнес. Кампаниите ще бъдат в две направления - връщане на етнически българи, главно от Украйна и Молдова, и на такива, които следват или работят зад граница, но имат желание да се завърнат в родината, разказа зам.-кметът по „Образование и бизнес развитие“ Стефан Стоянов.
Идеят...

Зам.-кметът Илия Кирчев ще раздава топла храна пред болница „Медлайн“

Зам.-кметът Илия Кирчев ще раздава топла храна пред болница „Медлайн“

За последен път ще бъде раздаден топъл обяд пред болница „Медлайн“ утре, на 17 януари 2020 г. Гост на кампанията, която стартира преди повече от 5 години, ще бъде зам.-кметът Илия Кирчев.
Благотворителната инициатива се прекратява, тъй като президентът на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите доц. д-р Невен Енчев реорганизира бизнеса си от година, а от 6 месеца живее в Германия.<...

Здравко Димитров ще подпомага реализация на важните за районните кметства проекти

Здравко Димитров ще подпомага реализация на важните за районните кметства проекти

Кои са важните проекти за районите на Пловдив и кои от тях приоритетно ще бъдат финансирани обсъдиха по време на работна среща кметът Здравко Димитров и кметове на 6-те района на Пловдив. В проектобюджета на общината е предвидено районите да получат по 300 000 лева допълнително от средствата за издръжка и заплати.
С тези средства всеки един от кметовете може да преце...

Предупреждават за повишено внимание на оживено кръстовище

Предупреждават за повишено внимание на  оживено кръстовище

Водачите на моторни-превозни средства да шофират с повишено внимание на кръстовището между булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Източен“, предупредиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.
В момента там се извършват довършителни дейности, свързани с новата организация на движение, влязла в сила от края на миналата година. Тогава към светофарната уредба бяха до...