Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Какви измами ни дебнат по Никулден

Видяна: 23912 пъти

По Никулден най-често срещаните нарушения при продажбата на риба в търговската мрежа са повторните замразявания и размразявания, неспазване на температурния режим на съхранение и грешно етикетиране. Това съобщават от Българската агенция по безопасност на храните.
За да не бъдат измамени със стара риба, представена като прясно охладена, потребителите трябва да купуват за Никулден жива риба, препоръчват от агенцията по храните. Ако пък не е жива, прясната риба може да се познае по чистата повърхност, да е без наранявания - със запазена цялост, люспите да са гладки и блестящи и плътно прилепнали към тялото, слузта да е бистра, да няма неприятна миризма, очите да са изпъкнали и с блестяща корнеа, хрилете да са с ясно изразен червен цвят и без миризма.
Правилното съхраняване на тези продукти пък изисква това да става в специално обособени хладилни витрини, при температура на замразяване до минус 18 градуса и за срок не по-дълъг от 6 месеца. ретро

Публикувана на
03 Декември 2019 година