header

Собствено Търсене

Четвъртък, 21 Ноември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Пловдив осъмна с разлепени стихове

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 9455 пъти


PlovdivMedia - Пловдив осъмна с разлепени стихове

Стиховете на 16 съвременни български творци бяха разлепени на 35 места в Пловдив, като част от проекта „Манускрипта 39“.
Кураторът Борис Роканов имал идея да се стъпва по поезия още от сутринта на 16 октомври. Четири огромни хартиени къса, тежащи над 3 тона трябвало да бъдат закрепени за настилката на Главната с 2 тона лепило, а общата дължина на хоризонталната стихосбирка щяла да е 5 км.
Ден преди поставянето на лентите, обаче дошла забрана от зам.-кмета по обществен ред Йордан Ставрев.
Няколко

PlovdivMedia - Пловдив осъмна с разлепени стихове

дни по-късно се взима компромисно решение поезията на „Манускрипта 39“ да се разлепи из различни фасади в града. След знаковото събрание, съдбата на петте километра.
В район "Централен" има 6 локации, на които пловдивчани да се радват. В "Източен", "Южен" и "Тракия" - по пет, в "Западен" и "Северен" - по четири. Залепени четиристишия има и на пет общински къщи - на "Весела" 23, "Захари Стоянов" 82, "Иван Вазов" 39, "Мортагон" 1а и "Стойчо Мошанов" 15.
„Промених проекта и ме е яд, но се радвам, че все пак се осъществи“,

PlovdivMedia - Пловдив осъмна с разлепени стихове

примирен е Борис Роканов.

Публикувана на
10 Ноември 2019 годинаОще статии


Най-четени
"Любе" в Пловдив...

Известната руска група "Любе" пристига в града на тепетата на 6 декември, Никулден. В зала СИЛА съставът, който отбелязва 30 г. от създаването си, ще изнесе юбилеен концерт. Пловдивчани ще чуят...

Един загинал и...

Тежък пътен инцидент е станал следобед в района на 62-ри км. от АМ "Тракия" в платното по посока за София. Там шофьорът на лек автомобил "Мерцедес" е загубил управление над автомобила. Колата се е...

Няма как...

[b]Професорът от УАСГ инж. Костадин Топуров е експерт по мостострителство, участвал е в проектирането на ред обекти в Пловдив, включително е и на конструкцията на бъдещия тунел под централна...

Замразиха...

[b]Общинският съвет спря процедурата за кандидатстване с проекти общо за 3 млн. лева по отворена покана "Наследство" на фондация "Пловдив 2019" на сесията си днес.
Катя...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info