header

Собствено Търсене

Понеделник, 21 Октомври 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Скандално

Най-мръсните места в офиса

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 6222 пъти


PlovdivMedia - Най-мръсните места в офиса

Кои са най-мръсните места в офиса, които са средище на микроби и бактерии?

Чашата ви за кафе
Помислете си колко често миете чашата си за кафе с препарат. Бъдете честни пред себе си и си признайте, че много често се случва просто да я изплакнете и да я оставите да съхне на бюрото. Какво толкова може да се случи, нали само вие я ползвате, пък и в нея наливате само кафе... Истината е, че чашата за кафе на бюрото е свърталище на микроорганизми и бактерии, които попадат в нея от мръсния въздух в споделените офис помещения. Затова я измивайте с топла вода и препарат всеки път, когато я използвате.
Бюрото ви
Ежедневно на бюрото ви се случват много неща. Подпирате лакти на него, а както знаем, лактите се подпират несъзнателно на много повърхности в ежедневието, включително в градския транспорт, например. Пипате бюрото с пръсти, оставяте предмети на него. Всичко това създава условия за силно замърсяване.
Телефонът
Не само мобилният ви телефон съдържа повече фекални бактерии от тоалетната. Същото важи и за стационарния телефон в офиса, който се докосва от много хора на ден. Той е буквално покрит с бактерии, които не можете да видите, но които полепват по кожата ви и могат да ви заразят.
Столът ви
Според изследване, публикувано в журнала PLOS One, офис столовете са една от най-мръсните зони в офиса, които могат да ви заразят със сериозни инфекции. Веднъж седмично е добре да почиствате стола си поне с антибактериална мокра кърпичка.
Клавиатурата и мишката
Клавиатурата и мишката са едно от най-замърсените места в офиса ви, защото ги пипате всеки ден и то с мръсни ръце. Дори да измиете ръцете, техниката е примамлива за бацилите заради топлата среда, която предлага. Преди употреба винаги ги дезинфекцирайте и мийте ръцете си често.
Бутоните в асансьора
Представете си колко пръсти на ден докосват копчетата в асансьора, ако сградата, в която работите, е на много етажи. Сред най-честите бактерии, открити върху копчетата на асансьорите са стрептококите и стафилококите.
Копирната машина
Копирните машини и принтерите се използват от много ръце на ден и също така, като всяка техника създават условия за растеж на микроорганизми. Ако нямате възможност да дезинфекцирате копчетата на машината преди всяко ползване, то поне измивайте ръцете си след употребата на копира или принтера.
Дръжката на вратата
Входната врата на сградата, както и вратата на помещението, в което вие работите, са две от най-мръсните места в офиса, защото също така биват докосвани от работещи и посещаващи сградата. Създайте си навик да измивате ръцете след докосване на дръжките на вратите или се постарайте след това да не докосвате лицето, устните или очите си, за да се предпазите от навлизане на бактерии в организма. днесбг

Публикувана на
12 Октомври 2019 годинаОще статии


Най-четени
Най-отровните...

Кметът на Пловдив Иван Тотев ще открие новата изложба „Най-отровните риби в света“ в аквариума на Регионалния природонаучен музей.
Уникалната за страната ни жива изложба ще...

Двама бежанци...

[b]Двама бежанци от Афганистан изнасилиха брутално дете от дом за сираци в София. Гнусното престъпление непълнолетните М. и У. извършили миналия вторник, а няколко дни по-късно били арестувани,...

Кои храни са...

[b]Учените са открили, че консумацията на определени продукти в неподходящо време може да ви докара сериозни проблеми. Ето защо е добре да се знаят и следват основните правила. Ето някои митове...

Кои са...

[b]Европейски учени разкриват какви сокове трябва да пият мъжете, за да получат необходимите хранителни вещества и да подобрят здравето си. Изобилие от полезни компоненти съдържа сок от нар, пише...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info