header

Собствено Търсене

Понеделник, 18 Ноември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Всичко за Узбекистан в Тракарт

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 12566 пъти


PlovdivMedia - Всичко за Узбекистан в Тракарт

Ден на Узбекската култура по проекта „Културен мост до Узбекистан“ на Мария Филипова-Хаджи и Азам Абидов ще се проведе на 18 август от 10.30 часа в център Тракарт в подлез Археологически.
Ще бъдат представени разкази за историята и културата на Узбексистан, ще се демонстрира узбекски ритуал по поднасяне на чай, ще се организира майсторски клас по завиване на тюрбан и демонстрация и обучение на узбекски народни танци, с изпълнение на лапар /стил узбекска народна песен/, под съпровода на дойра /узбекски ударен инструмент/. Гостите ще имат възможност да се докоснат до предмети от бита на узбекската култура, да се преоблекат в узбекски народни носии и да се снимат.
Те ще могат да се запознаят и да общуват с известни узбекси художници и журналисти като Ахмат Умаров, Нодира Абдулаева и др.
Програмата включва:
Исторически поглед към Узбекистан, фотоси и разкази за Узбекистан от Мария Филипова-Хаджи – писател-преводач, инж. Любозар Фратев – бизнесмен и меценат и Жорж Трак – артист и филантроп.
Представяне на книгата на Мост от автора й Матей Матев.
Запознаване с гостуващите художници и журналисти от Узбекистан.
Излагане на експонати от бита и културата на узбекския народ. Ритуал по поднасяне на чай по узбекски от Ой-Зода Нурадин Кизи Жуманьоз - художник.
Показване на характерни елементи от националната узбекска носия с възможност за гостите да се преобличат и фотографират. Майсторски клас по завиване на тюрбан под наставленията на художниците Гульнора Рахманова и Ахмат Камолович Умаров.
Уъркшоп с обучение по узбекски танци. ръководен от журналистката Нодира Рустамовна Абдулаева и художника Камола Рустамовна Абдулаева.

Публикувана на
10 Август 2019 годинаОще статии


Най-четени
Духът на Япония...

[b]Великолепен спектакъл на японското танцово и музикално изкуство представиха изпълнители от побратимения на Пловдив град Окаяма в Дом на културата „Борис Христов“ вчера вечерта.

Завършил...

[b]Завършилият Кралския университет в Лондон Пламен Панов е вариантът за нов заместник-кмет по култура. Той е пловдивчанин и в момента е експерт по европейски политики и международно...

Слави Георгиев...

Слави Георгиев, който в миналия мандат беше председател на групата съветници на Патриотите, съобщи във Фейсбук, че става независим.
Днес взех решението, да бъда независим...

Околовръстното...

[b]Правителството обяви участък от републикански път II-56 Брезово – Пловдив – Път 11-86, от км 90+000 до км 102+820, за обект с национално значение и за национален обект. Така ще се ускорят...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info