header

Собствено Търсене

Сряда, 11 Декември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Община „Родопи” осигури патронажни грижи на възрастни и хора с увреждания

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 16165 пъти


PlovdivMedia - Община „Родопи” осигури патронажни грижи на възрастни и хора с увреждания

На 07.08.2019г. в Заседателната зала на Общински съвет-Родопи се състоя информационно събитие по проект с рег. № BG05M9OP001-2.040-0082-C01 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Родопи“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.
Така се постави и началото на реалното предоставяне на здравно – социални услуги в домашна среда за 95 възрастни хора и лица с увреждания на територията на Община „Родопи”. Дейностите стартират три месеца след като на 09.05.2019г. в Министерство на труда и социалната политика, кметът на Община „Родопи” инж. Пламен Спасов беше сред първите 15 ръководители на общини в страната, които подписаха договор за финансиране по проектната схема. Договорът беше връчен на кмета от Зам.- министъра на труда и социалната политика г-жа Зорница Русинова.
Назначените медицински сестри, рехабилитатори, домашни помощници и екип на Центъра за почасови здравно – социални услуги, преминаха специализирано обучение, съгласно утвърдена методика от Министерство на здравеопазването. В хода на своята дейност медицинските специалисти и експертите в областта на социални дейности ще получават и професионална подкрепа и супервизия, с което ще се подпомага работата им в услуга на възрастните хора и лицата с увреждания в община „Родопи”.
Общинското ръководство е осигурило необходимите медицински консумативи за осъществяване на дейностите по проекта - закупени са апарати за измерване на кръвно налягане, за измерване нива на кръвна захар, превързочни материали, ЛПС и такива за осъществяване на рехабилитация в домашни условия. В цялостната си дейност, екипът по проекта ще оказва покрепа на хората в неравностойно положение от общината, които са останали сами и без подкрепа от близки; които са тежко болни, възрастни и в невъзможност да се грижат за себе си. Община „Родопи” подкрепя проекта и чрез Специализиран бус за хора с увреждания, притежаващ рампа за инвалидни колички.
Официални гости на събитието бяха Председателят на ОбС Родопи, Галина Вълева, Директорът на Дирекция „Социално подпомагане” Родопи Анна Кръстенова, както и Регионалният директор социално подпомагане за област Пловдив Емилия Иванова. Социалните институции приветстваха стартирането на подпомагащите дейности по Патронажна грижа в домашна среда, като отбелязаха, че реално Община „Родопи” е първата община в Област Пловдив, коята започва да предоставя Патронажна грижа. Дейностите ще се предоставят до 09.08.2020година.

Публикувана на
9 Август 2019 годинаОще статии


Най-четени
17 оферти за...

[b]17 оферти на фирми и обединения участват в тръжната процедура за изработването на технически проект и подробен устройствен план за Околовръстния път на Пловдив. От Агенция Пътна...

Ще има ли...

Обществено обсъждане за строеж на многоетажен паркинг на ул. "4-ти януари" до Хуманитарна гимназия ще организира след Нова година Община Пловдив.
"Целта е да се съобразим с...

Празници в...

[b]Празникът на Рождество наближава, а екипът на ОИ „Старинен Пловдив“ искрено желае да подари на пловдивчани незабравими мигове в света на изкуството и естетиката. Предстоящата седмица на...

Община Пловдив...

На 15 юли бе открито новото културно пространство на Пловдив – галерия „Капана“ (бившия Детмаг Снежанка). Първата изложба в новата галерия бе съставена от голяма представителна експозиция „Избрано от...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info