header

Собствено Търсене

Събота, 20 Юли 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Учени установиха цвета на смъртта и какво сънуваме преди да умрем

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 37454 пъти


PlovdivMedia - Учени установиха цвета на смъртта и какво сънуваме преди да умрем

Британски изследо ватели публикуваха резулта тите от експерименти, които трябваше да открият ... цвета на смъртта, съобщава medpulse. Опитите са проведени върху червеи, но учените твърдят, че такива "входни данни" могат да бъдат приложени към всякакви биологични видове, включително хора.

Според тях, в случай на началото на смъртта на тъканите на червеите, клетките започват да предават данни по веригата, която по-късно може да се използва като "рецепта" за безсмъртие. Когато червеят умирал, на клетъчно ниво имало скъсване на тъканите и некроза, които от своя страна предизвиквали излъчване със син цвят.
Както обясняват експертите, след началото на този етап от смъртта има няколко важни минути, които съдържат цялата информация. Съществуват и няколко минути, когато има шанс за спасение и сега, благодарение на получените данни, лекарите ще могат да реанимират умиращия човек, между началото на некрозата и все още мъждукащия живот. По-рано учените казаха, че са стигнали до заключението, че има сънища, които хората виждат малко преди смъртта си и това са предупреждения, че човек скоро ще напусне този свят. Проучванията са проведени от учени от американския град Бъфало и са продължили 10 години.Експертите са наблюдавали чувствата и усещанията на хората през последните години от живота им.
Според един от авторите на изследването, д-р Кристофър Кер, преди смъртта, хората много често виждат еднакви сънища.Тези сънища не са ужасни и не са плашещи. Напротив, те са пълни с умиротворение и позитив, дават ярки емоции и то на такова ниво, сякаш човек ги преживява в действителност, а не в съня си.
В тези сънища има отдавна починали роднини или приятели, както и любими животни. Освен това, хората преди смъртта понякога имат сънища, в които отиват на дълъг път, събирайки багаж, сякаш знаят, че никога няма да се върнат обратно.
Според наблюденията на учените, пробуждането на такива умиращи хора било радостно, те си мислили, че не сънуват, а всичко е наяве. Според експерти в проучването са участвали повече от 13 хиляди души, а само 10% от тях не са виждали такива сънища.
Отбелязва се, че най-често сънищата започват да се появяват 2-2.5 месеца преди печалното събитие и няколко седмици преди това те стават възможно най-реалистични. Според изследователите, подобни сънища вероятно се произвеждат от мозъка, който подготвя човека за неизбежното и изпраща сигнали, за да го успокои.
Но как може мозъкът да знае, че смъртта идва?Това е загадка, която експертите се борят да разгадаят, но засега не могат да кажат нищо друго, освен че човек използва не повече от 10% от потенциалните възможности на мозъка си и скритите способности на организма като цяло./zdrave.to

Публикувана на
11 Юли 2019 годинаОще статии


Най-четени
Редят първите...

[b]Първите няколко квадратни метра от реставрираните красиви мозайки от 4-6-ти век бяха върнати в Епископската базилика на Филипопол от екипа на реставратора Елена Кантарева, съобщиха от община...

„Вълшебникът“...

[b]20-годишният пловдивчанин Кристиян Бойков, който бе арестуван заради това, че е хакнал Националната агенция по приходите, за пръв проговори пред Нова. Нареченият от Бойко Борисов „вълшебник“...

Как д-р Щонова...

[b]Д-р Неделя Щонова, която има собствена рубрика в „Преди обед“ по БТВ, се запознава със съпруга си Валентин Маринов – бивш главен архитект на Пловдив и зам.-кмет на града, на коледно празненство...

Владиката...

Пловдивският митрополит Николай отбеляза 50-годишния си юбилей със съборна Света литургия днес.
Патриархът Неофит го удостои владиката с орден Св. св. Кирил и Методий първа...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info