header

Собствено Търсене

Събота, 20 Юли 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Отворено писмо на кмета на община „Родопи“ Пламен Спасов

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 20252 пъти


PlovdivMedia - Отворено писмо на кмета на община „Родопи“ Пламен Спасов

Отворено писмо от Пламен Спасов, кмет на Община „Родопи“, относно протестни действия в с. Скобелево

На 03.07.2019г., получих уведомление от Иван Пенчев (б.а. по адресна регистрация, жител на с. Йоаким Груево, община Стамболийски) за намерение, за провеждане на граждански протест в с. Скобелево, с начало 05.07.2019г. от 13:30ч., съгласно чл.8 и чл.11 от Закона за събранията, митингите и манифестациите.
Като администрация, предприехме действия за уведомяване на Районно управление на МВР- Стамболийски, съгласно изискванията за провеждане на протести и манифестации.
На 05.07.2019г. в 14:30ч., пристигнах в село Скобелево, заедно с екип от заместник кмет, главен архитект и директор на „Специализирана администрация“, пътен инженер и началник отдел „Горско стопанство“, за да се срещна лице в лице с жителите и да обсъдим всички проблеми на място. Присъстваше и кметският наместник на Скобелево.
Направихме обиколка на селото, нямаше протестиращи, нямаше медии, нямаше протест.
Оказва се, че протестът е проведен около 9ч. (начало и край), пред точно определена медия, без да уведомят местната власт и полиция за промяната, вероятно с цел изнасяне на невярната информация и изказване на неистини пред обществото.
Свързах се с Иван Пенчев, организатор на протеста и попитах, защо не се провежда протеста. Получих отговор, че господинът е болен и не е наясно с това каква е ситуацията в момента в селото и не знае защо няма хора.
На въпроса, защо е сменен началният час на мероприятието и не са уведомени Общината и полицията, г-н Пенчев отговори: Защото, така решихме!
С екипът ми, изчакахме един час и тръгнахме. Останаха само крайно некоректните изказвания от страна на организаторите на протеста, както и крайно некоректното отразяване от страна на медията.
Организаторите трябва да понесат своята отговорност,относно противозаконното провеждане на мероприятието. Спрямо ЗМСМА за нарушаване на обществения ред, се налага административно наказание- глоба. Има законови норми, които следва да бъдат спазвани.
И не на последно място, остават неотговорени въпросите:
Защо, протестиращите избягват и не желаят присъствието на местната власт?
Защо, протестът бе отразен от една медия?
Защо, самата медия, не потърси и не отрази и гледната точка на администрацията?
Днес, 08.07.2019г. комисията от експерти, ще излезе с Протокол от посещението си на място, с констатации по всяка точка, засегната от протестиращите.

Публикувана на
8 Юли 2019 годинаОще статии


Най-четени
Редят първите...

[b]Първите няколко квадратни метра от реставрираните красиви мозайки от 4-6-ти век бяха върнати в Епископската базилика на Филипопол от екипа на реставратора Елена Кантарева, съобщиха от община...

„Вълшебникът“...

[b]20-годишният пловдивчанин Кристиян Бойков, който бе арестуван заради това, че е хакнал Националната агенция по приходите, за пръв проговори пред Нова. Нареченият от Бойко Борисов „вълшебник“...

Как д-р Щонова...

[b]Д-р Неделя Щонова, която има собствена рубрика в „Преди обед“ по БТВ, се запознава със съпруга си Валентин Маринов – бивш главен архитект на Пловдив и зам.-кмет на града, на коледно празненство...

Владиката...

Пловдивският митрополит Николай отбеляза 50-годишния си юбилей със съборна Света литургия днес.
Патриархът Неофит го удостои владиката с орден Св. св. Кирил и Методий първа...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info