header

Собствено Търсене

Понеделник, 14 Октомври 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Знае се кой ще каже дали Тотев ще бъде кмет трети мандат

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 102480 пъти


PlovdivMedia - Знае се кой ще каже дали Тотев ще бъде кмет трети мандат

„Който не може, времето го изхвърля...такъв е животът.“ В този смисъл се изказа Бойко Борисов на конгреса на ГЕРБ в неделя. А „многоинформирани“ пловдивски медии очакваха той да обяви от трибуната: „Тотев няма да е кандидат за кмет, не се справя!“. Вероятно те предварително бяха подготвили за конгресните си репортажи гръмки заглавия от рода на: „Взеха главата на Тотев!“, „Песента на Тотев е изпята!“, „На Тотев му показаха вратата!“.
Динко ПЕТКОВ

Дребна риба съм в пловдивския медиен аквариум, разбира се. Скумрийка съм, в сравнение със самообявилите се или пък смятаните за „големи медийни гиганти“. Но като говорител на първия демократичен кмет на Пловдив, като главен редактор на всекидневника „Пловдивски новини“, който имаше дневно 50 хиляди продаваем тираж и като издател сега на електронния ежедневник „Пловдимедия“, претендирам, че съм наясно с всички, кметували под тепетата през годините на прехода. Знам какво са вършели, както се казва, от „а“ до „я“. И мога обективно да кажа, че по-добър градоначалник от Иван Тотев Пловдив е нямал. Или по-точно – по-полезен за града.
Веднага уточнявам, че не съм „човек на Тотев“. Не съм сред медийното му обкръжение. През последните четири години да съм разговарял с него три-четири пъти. Така че изразявам мнението си за Тотев , уповавайки се единствено на фактите.
И аз чета публикуваните през последните месеци ВСЕКИ ДЕН статии-бомби, какво фиаско за Пловдив е кметуването на Иван Тотев. С пусканите като под индиго под тях тролни коментари колко бил крадлив, некадърен, вреден, безполезен и прочие подобни определения.
Не ми е целта като врял и кипял в занаята да разкривам, че тези публикации, които по броя си надминават даже турските телевизионни сериали или пък надвишават епизодите на „Дързост и красота“, явно са поръчкови. Не е лесно всеки ден да пишеш срещу кмета, понякога с просто читателско око се вижда, че смучат от пръстите си, за да изпълняват инструкциите „Бой по Тотев!“.
Защо смятам, че Тотев е най-полезният кмет на града ни.
Тръгвам от основния довод на антитотевистите, че бил крадлив кмет. Приемам, че е така. Но, знаейки всички досегашни градски управници, си задавам въпроса: „Добре де, предишните кметове не са крали. Сегашният краде. И едните, и този са разполагали с почти един и същ общински бюджет. Като не са се облагодетелствали от парите на пловдивските данъкоплатци, обаче, защо те не са направили дори и една пета за града от това, което направи през осемте си години кметуване Иван Тотев? За какво са отивали средствата от общинския бюджет при тях?!!! И с какви пари охулваният, че краде днешен градоначалник успя видимо да промени облика на Пловдив?!
1.Никога в Пловдив не е имало толкова чуждестранни туристи, отколкото в момента. Това е видно. Никога Пловдив не е бил поставен в класациите на най-привлекателните градове, както сега го представят световни медии. Защо при предишните кметове не беше така!?
2. За „Капана“ в Пловдив може да се каже, че вече знае цял свят. Да е така го направи Тотев.
Помним, че преди това „Капана“ беше запустяла квартална съборетина. Защо д-р Томасян, Гърневски, д-р Чомаков или пък Славчо Атанасов не го оправиха, нали имаха повече пари от Тотев, след като не са крали?!
3. Пущинак беше и Цар-Симеоновата градина. Тотев я възроди. Всички предишни кметове обещаваха, че замлъкналите от години Пеещи фондани ще пропеят. Не стана. Пропяха благодарение на Тотев. А булевардите на града, където преди това никнеха само тръни, се превърнаха в оазиси от рози. По Тотево време бяха засети засадени цветя и хиляди дръвчета.
4. Не беше ли „Лаута“ храсталакова джунгла!? Днес паркът е неузнаваем. Пълен с деца и възрастни. Защо не го промениха „некорумпираните“ предишни кметове, нали в градския бюджет имало повече пари?
5. Предшествениците на Тотев теглиха многомилионни заеми, за да оправят главните пловдивски булеварди. Не ги оправиха. И „Руски“, и „Васил Априлов“, и „Гладстон“, и още други важни артерии ги ремонтира основно Тотев. Няма булевард, който да е асфалтиран два пъти през последните два мандата.
6. Малката Главна чак до Пешеходния мост не беше за пред хората. Все едно изоставена улица в някое предградие. Тотев така я оправи, че Пловдив вече има най-дългата пешеходна зона в света, надминавайки по дължина тази в Копенхаген.
7. Ами най-вехтият площад в света – площад „Централен“, кой се захвана с основния му ремонт – пак Тотев. Предишните кметове защо не си мръднаха пръста?
8. Ами Тютюневият град, който беше като място за снимане на призрачни филми. Тотев се захвана да го прави втори арт център „Капана“, въпреки проблемите, че повечето сгради там са частни, а не общински.
9. Загърбеният от пловдивчани хълм „Бунарджика“ скоро ще стане едно от любимите за разходка места. С тази задача отново се е заел Тотев.
10. Колко нови работни места се откриха в града при кметуването на Тотев. Големи фирми обявяват, че предпочитат да вложат парите си в Пловдив, пред София. Защо така не го предпочитаха при предишните кметове?
Изброяването на това, което Тотев е сторил, може да продължи. Но е излишно. Ползата за пловдивчани от него е очевидна. Лошото е, че лесно се свиква с хубавото. И се забрави предишният унил облик на града. Тотев сигурно допуска и грешки. Предишните сигурно са били „по –безгрешни“. Но като не правиш нищо, естествено, не грешиш.
Дали Иван Тотев може да бъде кмет трети мандат, трябва да кажат пловдивчани наесен. А не да чакат решение за това да се взима някъде в София, например. Или да се влияят от медийни внушения, че не става за градоначалник, тъй като нищо не правел за града.

Публикувана на
7 Юли 2019 годинаОще статии


Най-четени
От днес до 26...

[b]Църквата отдава почит към делото и паметта на преподобната Параскева-Петка Епиватска, Търновска, живяла през Х-ХІ в., обявена за светица. От Петковден до Димитровден (26.10) са забранени...

Радой Ралин бил...

[b]Милчо Левиев почина в Солун, малко преди да навърши 82, на 12 октомври в 22 часа, след тежко боледуване. С него до последния дъх е била съпругата му, която той определя като най-добрата джаз...

Национален...

Национален протест на арменската общност ще се проведе в двора на Арменската църква в Стария град. Причината е недоволство срещу приетия Устав на Арменската Епархия в България, който според...

Започва новото...

[b]Следващата седмица започва най-новото риалити на топ дизайнерката МЕГЗ. Проектът се казва TopQueen и ще приюти в една къща някои от най-популярните инфлуенсъри на България, които ще се...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info