header

Собствено Търсене

Сряда, 26 Юни 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Камен Шишманов пита кмета за Синята зона

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 9577 пъти


PlovdivMedia - Камен Шишманов пита кмета за Синята зона

Питане към кмета Иван Тотев е отправил зам-председателят на Общинския съвет, воеводата Камен Шишманов заради забелязани от него нередности във връзка със Синята зона в Пловдив.
Уважаеми г-н Тотев,
Преди около месец и половина в един пловдивски сайт се появи информация за включване на нов участък от бул. „Княгиня Мария Луиза“, в близост до Голямата Базилика, в обхвата на „синя зона“. Тогава директора на ОП „Паркиране и репатриране“ отговори, че не е необходимо да има изрично решение на Общински съвет-Пловдив, защото самият булевард е упоменат в определено решение.
Провокиран от това, направих справка във взетите от Общински съвет-Пловдив решения и успях да намеря 2 такива. Първото е Решение №156 от 14.04.2016 год., а другото е Решение №205 от 17.05.2016 год.
В първото е записано, че се добавя „бул.“ Мария Луиза“ в пътния участък между кръстовищата с ул.“Петко Д. Петков“ и бул. “Източен“ /надлъжно/ 113“ .
В Решение №205 взето с Протокол №7 от 17.05.2016 год. е записано, че „Обхватът на „Синя зона“ се определя от Общински съвет-Пловдив, съгласно одобрен списък, Приложение №1 към Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Пловдив“. В параграф 2 на решението се приема и Приложение №1, което е списък на булеварди, улици и площади с разрешено краткотрайно платено паркиране /Синя зона/.
При детайлно преглеждане на описаните в Приложение №1 булеварди, улици и площади с разрешено краткотрайно платено паркиране забелязах, че не е посочен бул. „България“, а всеки един пловдивчанин знае, че в определени участъци от него се извършва такова краткотрайно платено паркиране /синя зона/.
Уважаеми г-н Тотев,
Желая да получа информация колко са обособените места в пътния участъка между кръстовищата с ул. “Петко Д. Петков“ и бул. “Източен“ към началото на месец юни 2019 год. и колко са обособените места в близост до Голямата базилика?
- В Приложение №1 към Решение №205 взето с Протокол №7 от 17.05.2016 год. има ли записан някъде „бул. “България“ и ако го има желая да посочите под кой номер по ред е?
- При установяване, че бул. „България“ не фигурира в Приложение №1 това ще означава, че всички събрани такси след влизане в сила на Решение №205 взето с Протокол №7 от 17.05.2016 год. до настоящият момент са събрани неправомерно и без съответното правно основание. Какви действия ще предприеме администрацията на община Пловдив и лично Вие за бързо поправяне на тази грешка?
- Ако приемем, че не трябва лично Вие да изготвяте предложенията, които постъпват в Общински съвет-Пловдив, то тогава хората изготвили и съгласували това предложение ще бъдат ли санкционирани или наказани и ако да какви ще бъдат тези санкции?
Уважаеми г-н Тотев,
Очаквам да получа писмен отговор, във връзка с чл. 80,ал.2 от Правилник за организацията и дейността на Пловдивски общински съвет.
С уважение,
Камен Шишманов
общински съветник от ППГОС „Патриотичен фронт“

Публикувана на
10 Юни 2019 годинаОще статии


Най-четени
Иван Тотев прие...

Меморандум за съвместно сътрудничество в областта на образованието и бизнеса подписаха Пламен Панчев, председател на клъстер „Тракия икономическа зона“ и Инсеон Ли, председател на свободната...

С голям концерт...

Доброволци от младежки организации, млади таланти и професионални изпълнители ще се включат в концерта под надслов „Изборът е ТВОЙ – живей, мечтай, обичай!” на 26.06.2019 г. от 17 до 21 часа на...

Нова песен за...

[b]Новата песен за Пловдив на група IVORY TWILIGHT имаше своята премиера снощи в 21 часа в официалната страница на бандата. Тя е озаглавена "Когато нямам теб", а видеото към нея е заснето през...

Нова чешма в...

Осем червени балона, колкото е броят на донорите от Пловдив, полетяха в небето при откриването на новата чешма в парка на бул. „Освобождение” в район „Тракия”.
Това е поредна...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info