header

Собствено Търсене

Събота, 21 Септември 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Незаконно събориха стара сграда

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 23607 пъти


PlovdivMedia - Незаконно събориха стара сграда

Стара сграда на пъпа на Пловдив, която е част от групов паметник на културата, е била съборена незаконно. Това са установили експерти от район „Централен”, които са направили проверка на адреса – ул. „Гладстон” 14, след подаден сигнал.
Съгласно издаденото разрешение за строеж собствениците са били задължени да запазят фасадата на сградата. Нещо, с което, както виждаме, те не са се съобразили, затова издаваме заповед за спиране на всякакъв вид строителна дейност на обекта", каза кметът на "Централен" Георги Стаменов.
Той посочи, че е уведомил Министерството на културата и на място се очаква да пристигне арх. Слави Славов от НИНКН. Заедно със специалистите от район „Централен” са присъствали и служители от Пловдивския общински инспекторат.
Допълнително ще изпрати писмен сигнал до министъра на културата Боил Банов и до прокуратурата за извършване на умишлени действия от страна на инвеститора по отношение на сграда, която е архитектурно-строителен паметник от ансамблово значение и се намира в групов паметник на културата "Княз Александър I - Отец Паисий", граничеща с Цар-Симеоновата градина.монитор

Публикувана на
6 Юни 2019 годинаОще статии


Най-четени
С велошествие...

Кметът на район „Западен“ Димитър Колев се включи във велосипеден поход, с който детска градина „Боряна“ закри събитията, посветени на Европейската седмица на мобилността. Кампанията се отбелязва...

Два дни с...

Издател - "Пловдив Медия" ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info