header

Собствено Търсене

Събота, 20 Юли 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.com



Новина от категория Пловдив

Над 120 топ готвачи ще показват кой е по-по-най

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 34526 пъти


PlovdivMedia - Над 120 топ готвачи ще показват кой е по-по-най

Над 120 топ готвачи ще премерят сили и черпаци за Националната кулинарна купа – състезание, което ще се проведе на 19 и 20 април в Пловдив. За първи път участниците във вкусната надпревара ще готвят тематично в дисциплината „Нов прочит на българската кухня”.
В този етап от конкурсната надпревара те ще трябва да приготвят ястия от ориз в гювече, а най-оспорвани се очаква да бъдат битките за титлите „Най-добър кулинарен отбор“ и „Най-добър готвач“.
Отборите ще приготвят предястие от патешко филе, основно ястие с червено месо и десерт от сметана, череши, шоколадов блат, черешова ракия или ликьор. Индивидуалните състезатели трябва да се справят с рибно предястие и основно ястие от червено месо. Вторият кръг е с название „Черна кутия“, защото участниците получават продуктите в затворен кашон на самия старт, имат само 15 минути да измислят рецепта и 90 минути, за да представят на журито тристепенно меню.
Конкурс за най-добра сватбена торта на тема „Лавандула и люляк“ е една от категориите за излъчване на най-добър сладкар. Претендентите ще минат през още четири тура, сред които са изработване на шоколадова скулптура на тема „Опазване на околната среда“ и направа на веган десерти.
В 12-ото издание на Националната кулинарна купа отново присъства атрактивният шампионат за пица с дисциплините „Новита“ и „Класика“. И при двете разточването на тестото задължително е на ръка. Победител в раздел „Паста“ ще стане майсторът, който предложи най-креативната рецепта за затворен пресен продукт. Силна конкуренция се очаква и в индивидуалната категория „Телешко“, където на участниците ще бъдат предоставени котлет, бон филе, рибай и момици, за да направят своите вкусни изненади.
Основен акцент в Национална кулинарна купа на България 2019 ще е Панорама на професионалното образование. Ще се проведат състезания в категориите „Най-добър млад готвач”, „Най-добър млад хлебар/сладкар” и „Най-добър млад сервитьор“. Ястията ще бъдат презентирани на български и на един чужд език по избор. Тази част е под егидата на Министерството на образованието и науката.
Най-голямото кулинарно състезание у нас се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи, а партньори на форума са Асоциацията на сомелиерите и Българската асоциация на барманите.монитор

Публикувана на
17 Април 2019 година



Още статии


Най-четени




Редят първите...

[b]Първите няколко квадратни метра от реставрираните красиви мозайки от 4-6-ти век бяха върнати в Епископската базилика на Филипопол от екипа на реставратора Елена Кантарева, съобщиха от община...

„Вълшебникът“...

[b]20-годишният пловдивчанин Кристиян Бойков, който бе арестуван заради това, че е хакнал Националната агенция по приходите, за пръв проговори пред Нова. Нареченият от Бойко Борисов „вълшебник“...

Как д-р Щонова...

[b]Д-р Неделя Щонова, която има собствена рубрика в „Преди обед“ по БТВ, се запознава със съпруга си Валентин Маринов – бивш главен архитект на Пловдив и зам.-кмет на града, на коледно празненство...

Владиката...

Пловдивският митрополит Николай отбеляза 50-годишния си юбилей със съборна Света литургия днес.
Патриархът Неофит го удостои владиката с орден Св. св. Кирил и Методий първа...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 




BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info