header

Собствено Търсене

Четвъртък, 21 Март 2019    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Чунчуков бута още незаконни постройки в Столипиново

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 18056 пъти


PlovdivMedia - Чунчуков бута още незаконни постройки в Столипиново

Нови акции за разчистване на незаконните постройки започва кметът на "Източен" Николай Чунчуков. Вече са подписани заповеди за събарянето на шест къщи и 30 търговски обекта, сглобени от леки метални конструкции.
Всички са разположени върху общинска земя без разрешение, проекти и без да се плаща наем. Нарушителите въртят алъш-вериш на ул. "Батак", "Крайна" и "Сокол".
"Хората от квартала вече започнаха да разбират, че трябва да спазват законите. В последно време в кметството идват жители на "Столипиново" с молби да отредим терен за търговски обект. Това означава, че има смисъл от политиката, която провеждаме вече няколко години подред - събаряме незаконните постройки, без да правим компромиси", коментира районният кмет.
Той е изпратил писмо до Дирекцията за социално подпомагане с предложение за създаване на съвместна комисия, която ще проверява колко семейства живеят в шестте къщи, вдигнати в нарушение на Закона за устройство на територията. Акцията ще започне през февруари. Десетки нелегални дюкяни бяха бутнати в махалата и през миналата година.

Публикувана на
14 Януари 2019 годинаОще статии


Най-четени
Чунчуков събори...

Още 50 незаконни постройки, предимно павилиони за търговия, ще бъдат съборени в "Столипиново". Заповедите вече са издадени от кмета на "Източен" Николай Чунчуков. Най-много дюкяни, изградени без...

Кой е Байрям...

[b]Кой е Байрям Сали Солак, който купи 18 дка до хотел "Санкт Петербург" - най-новият играч на пловдивския имотен пазар или подставено лице на известен инвеститор от йордански произход? Този...

Бранещи парк...

[b]Повече от час продължи протеста, на който дойдоха над 500 души, за да защитят парка от застрояване. През миналата седмица в него бяха изсечени 64 дървета от настоящия собственик, със...

Ученици от ОУ...

Ученици от основно училище „Елин Пелин“ предстевиха в кметството на „Западен“ театралната постановка „Хъшове“ по Иван Вазов. На урока по патриотизъм присъства и кметът на района Димитър Колев.

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info