header

Собствено Търсене

Петък, 14 Декември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория Пловдив

Правещи добрини се събраха на Световния ден на доброто

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 18971 пъти


PlovdivMedia - Правещи добрини се събраха на Световния ден на доброто

„Дойдохме при областния управител точно в Световния Ден на доброто, което е случайно съвпадение. Но всичко направено от нас беше свързано с доброто“. Това заяви Генералният консул на Турция в Пловдив и председател на Клуба на консулите под тепетата Хюсеин Ергани днес на среща в Областната управа със Здравко Димитров. Присъстваха и зам.-председателите на Клуба - д-р инж. Веселин Чипев, почетен консул на Република Молдова и д-р Мариана Чолакова, почетен консул на Германия.
Катя КАЗАКОВА

„Клубът ни е основан през 2006г., но миналата година възобнови дейността си. Присъствието ни тук доказва, че имаме желание да работим за този Клуб. И да вършим добрини“, отбеляза турският дипломат, напомняйки за редица техни благотворителни прояви. Като успех отбеляза Деня на Майчиния език, който се проведе през май в Областната управа. Тогава младежи прочетоха откъс от книгата на Екзюпери „Малкият принц“ на 26 езика. И допълни: „Тогава разбрахме, че в Пловдив се говори на толкова много езици.

PlovdivMedia - Правещи добрини се събраха на Световния ден на доброто

Благотворителността ни няма да секне!“.
От името на почетните консули в Пловдив той представи пред областия управител бъдещите добрини, сред които ще бъдат благотворителен търг през март на характерни за различните страни сувенири и храни, екскурзия на възрастни пловдивчани в Турция, както и почивка на младежи от семейства в неравностойно положение в ски център.
Една от проявите е включена в културния календар на общината за Пловдив „Европейска столица на културата“. Това ще е Денят на майчиния език. Предвидено е да се проведе в Малката базилика, открехна Хюсеин Ергани. Но не издаде откъси от коя книга ще бъдат четени тогава на 26 езика.
После обяви областния управител Здравко Димитров за почетен член на Клуба на консулите в Пловдив. И му връчи специална значка.
"У нас, като вземат да ги излъчват за почетни членове, значи някой е към края на кариерата си, аз не мисля да се отказвам.", заяви с усмивка Зико.
„Ние не Ви пенсионираме. А мотивираме за още повече работа за доброто

PlovdivMedia - Правещи добрини се събраха на Световния ден на доброто

на града“, отговори му дипломатът.
„Е, сега вече всички тук сме рода“, пошегува се новоизпеченият член на елитния Клуб и обеща и занапред да домакинства на благотворителните изяви.
„Впечатлен съм от символиката, че се събираме при областния управител точно в Дена на доброто, заяви пред репортер на „Пловдивмедия“ д-р Веселин Чипев – почетен консул на Молдова, известен с добрините, които прави за сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“. И добави: „Длъжни сме да правим добро за обществото. Без значение кой какви възможности има – важното да не сме безучастни, към тези, които имат нужда от помощ. За добрините за знак, че стъпваш на земята, че не се смяташ за някоя важна особа, която не вижда по-далеч от банковите си сметки. Това за мен стана особено важно, когато гледах репортажа за 9-годишната Мадлен. И аз имам дъщеричка, знам какво означава да едно малко момиче да бъде отделено от любимите си кукли. А Мадлен беше готова да се раздели с тях, за да помогне да други деца, които страдат от най-страшните болести. Са с жаление повечето бизнесмени са улисани с реализирането на амбициозни проекти и сякаш не забелязват, че има хора, за които да направят добрини. Аз съм съм ангажиран с големи проектиу, но не мога да остана безучастен и затова с всичко, което е по силите ми, подкрепям сдружението „Деца с онкохематологични заболявания и помагам на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с онкохематологични заболявания. Той започна с две стаи, днес разполага със стая за игри на най-малките, с кабинет за психологическа терапиа, с творческа работилница и компютърна зала с библиотека – и всичко това напълно безплатно.
Д-р Чипев е щастлив, че е спомогнал за изграждането на първия в България Възстановителен център за подкрепа на деца с онкохемаголочни заболявани и на техните семейства, в който те ще могат напълно да оздравеят. През март т.г. е подписан договор за европейското му финансиране, ще разполага със седем еднофамилни къщи, админстративна сграда, зали за заничания, столова, басейн и място за усамотение.
Членове на Клуба на консулите в Пловдив са:
Генерален Консул на Република Турция – Хюсеин Ергани Почетен Консул на Република Франция – Теофана Брадинска - Ангелова Почетен Консул на Република Италия – Джузепе ди Франческо Почетен Консул на Федерална република Германия – Мариана Чолакова Почетен Консул на Република Армения – Ехиязар Узунян Почетен Консул на Република Украйна –Димитър Георгиев Почетен Консул на Република Чехия – Иван Соколов Почетен Консул на Руската Федерация – Георги Гергов Почетен Консул на Република Молдова – Веселин Чипев Почетен Консул на Република Албания – Аристиро Димо Почетен Консул на Република Екваториална Гвинея – Владимир Кисьов Почетен Консул на Кралство Мароко – Светослав Глосов Почетен Консул на Израел – Невен Енчев Почетен консул на Република Казахстан - Митко Солаков

Публикувана на
13 Ноември 2018 годинаОще статии


Най-четени
Пловдивчанин...

[b]Младши автоконтрольор Стойчо Яковски от ОДМВР-Пловдив получи наградата "Полицай на годината 2018". Той беше награден от вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир...

Децата от ДГ...

Коледна изненада спретнаха малчуганите от групата на „Звездичките“ от детска градина „Майчина грижа“ в четвърнък в сградата на Община Пловдив. Те бяха посрещнати от кмета Иван Тотев в заседателната...

Йорданец ще...

[b]Предприемачът с йордански произход Таха Рахман планира да вдигне поредния жилищен мастодонт в Пловдив. Комплексът ще е на северния бряг на река Марица в имот, който до 2002 година бе в активите...

Загиналият млад...

[b]"Днес искам да ви разкажа за Марио, който тази неделя щеше да навърши 27 години. Марио е сирак от град Септември, отдавна останал без родителска грижа. Изключително независим, харизматичен и...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info