header

Собствено Търсене

Събота, 17 Ноември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория България

Как Корнелия превръща БСП в нейно ООД

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 13481 пъти


PlovdivMedia - Как Корнелия превръща БСП в нейно ООД

Под ударите на чистката на Корнелия Нинова не са само знаковите имена в БСП. Игнорирането на Националния съвет от възможността да изпълнява задълженията си, произтичащи от устава, преля вече и в пълна чистка на партийните кадри в централата на Позитано.
Назначават се не просто външни лица, а хора които не отговарят на критериите заложени в устава на БСП за заетите от тях позиции, без да са спазени и задължителните процедури. Тя превърна БСП в ООД
1. Ели Спасова – шеф отдел Кадри на НС на БСП, няма решение на ИБ съобразно изискването на устава и не е член на БСП(не е член на БСП към момента на назначаването й). Започва от 1-во РПУ “Икономическа полиция”, минава през 4-то, като Кадровик в екипа на Росен Стойнов(арестуван 2002 г за корупция и държан 135 дни в ареста заедно с още трима от 4-то). Изпълнявала е временно длъжностна началник на 6-то РПУ. Напуска като зам. началник на 6-то РПУ. От септември 2017 е назначена на Позитано еднолично от Корнелия Нинова, с която са дългогодишни семейни приятелки. Оттогава Спасова става “Сивият кардинал” на НС на БСП и довежда лично цяла кохорта свои колеги, които заемат всички ключови административни позиции в централата на БСП. Тя отговаря за защитата на личните данни и по новия закон и Регламент на ЕО събира данни и картотекира в регистър цялата членска маса на БСП. Пише Правилници за вътрешния ред и сигурност на НС; правилник за трудовите правоотношения; правилник за съхранение на личните данни; правилник за кадровата политика. Допустимо ли е това да се повери на външен за БСП човек, който до скоро е работил в система подвластна на ГЕРБ и под личния контрол на Бойко Борисов, на висока позиция?
2. Бисер Велков – през май 2015 г. Румяна Бъчварова го повишава от зам.шеф на 9-то РПУ и става шеф на 6-то РПУ. През октомври 2015 г. е сменен, поради некадърност и изпратен в Перник, където се пенсионира през пролетта на 2018 г. Доведен от Спасова и назначен от Нинова за шеф на отдел Деловодство на НС на БСП, отново без решение на ИБ и както Спасова без да е член на БСП. Целият документооборот на партията, договори, Архив на партията, кадрови и финансов архив, и тяхното подреждане и съхранение е поверено в негови ръце, заедно с Александър Нейчев. Оформянето на решения на ИБ и на НС на БСП, провеждането на заседанията на ИБ и НС на БСП, дневният ред, преброяването на гласовете, квестори – определя Велков. Заедно със Спасова, Нейчев и Татарски разработват вътрешните правилници за труда, дисциплината, вътрешния ред и сигурността на сградата. Картотекират и описват целия автопарк в момента на партията ведно с договори за лицензия, договори за покупко-продажба, те определят, кои МПС да бъдат продадени, свалени от отчет в КАТ или предадени за скраб на вторични суровини. Тези четиримата “Началници” събират в момента цялата база данни с лични недвижими имоти на БСП, документи за собственост, скици, данъчни оценки, пазарна стойност, адреси и квадратура. Те също към днешна дата разработват “карта на клубовете в цялата страна на клубната база, отдадена от държавата под наем на партията по ЗПП – с локация, квадратура, размер на наема, копия от договори за наем, адреси и назначени сътрудници към тях с пълните им лични данни.
3. Росен Стойнов – също идва от системата на МВР от структурите на СДВР, наскоро пенсиониран. Назначен като ТРЗ към отдела на Спасова. Не е член на БСП и не отговаря на този критерий според Устава и правилника за трудовите отношения на НС на БСП. Бил е шеф на “Човешки ресурси” в 4-то РПУ. Арестуван е 2002 г. с пари за корупция и изнудване на заведения с още 3-ма негови колеги от 4-то РПУ като принуждават собствениците на местния бизнес да им плащат месечно суми в размер на 1000-2000 и повече суми, за да ги “пазят” и да не ги тормозят данъчни от местната администрация, от криминална полиция и от местния престъпен контингент. Лежи 135 дни в ареста. През 2002 г. 1000-2000 лева бяха ужасно огромни суми като се има предвид, че минималната работна заплата беше 100 лева(ПМС № 209 от 21.09.2001 г. ДВ, бр. 82 от 2001 г.). Росен Стойнов заменя Петко Трендафилов и целият архив от 30 г. насам с пълните трудови досиета на сътрудници на НС на БСП и на всички служители по клубовете в страната му са поверени. Той ще изготвя гражданските и трудовите договори, той ще налага мерки за административни и дисциплинарни наказания, той ще назначава, уволнява, подменя администрацията на партията в цялата страна.
4.Йордан Татарски – назначен през април 2018 г. лично от Корнелия Нинова за неин личен съветник в “Кабинета” за провеждащ административната реформа. Отново без решение на ИБ. Скандален началник на кабинета на Росен Плевнелиев в МРРБ, назначен от Кабинета на Борисов 1. Справка в Търговския регистър показва, че участва в момента като съдружник и/или управител в над 20 на брой действащи търговски и акционерни дружества, усвояващи мащабно европейски средства в съдружие с много действащи депутати от ГЕРБ като Данаил Кирилов, Гриша Ганчев, Николай Младенов и др.
5. Александър Нейчев – Началник на цялото направление Административно Финансово, стопанско правно, деловодно и счетоводно направление. Нейчев е бил зам. кмет на Неделино, Смолянска област през 2007-2011 г. Осъден за присвояване на общински средства от съда в Смолян. Нейчев ръководи ремонт в момента в цялата сграда На Позитано протичащ от 8 месеца за за който отново няма решение и одобрено финансиране от ИБ, както е по Устав и Финансовия правилник.
6. Охраната на Позитано бе сменена от Спасова и Нейчев и заменена с брата на Бисер Велков (шефа деловодство) и негови приятели – колеги, приближени на Спасова и Велков, които са назначени на граждански договори в НС на БСП.афера

Публикувана на
8 Ноември 2018 годинаОще статии


Най-четени
Каката на Бойко...

[b]„За съжаление вече повече от 20 години, въпреки че съм по-голямата, съм в сянката на брат ми.“ Това призна в ефира на Нова телевизия сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова, шеф на...

Депутатка от...

Миглена Александрова от „Атака” ще е депутатът, който трябва да напусне народното събрание след решението на лидера на НФСБ Валери Симеонов да напусне правителството, предава bTV.

Атентаторът на...

[b]Октай Енимехмедов, който през 2013 г. насочи газов пистолет срещу Ахмед Доган, се е насочил към изкуството след 3-годишната присъда, която изтърпя.
Бургазлията наскоро се дипломирал като...

Победно хоро се...

Хоро на „Орлов мост” се изви след оставката на Валери Симеонов. „Щастливи сме! Показахме, че когато има гражданско общество и има постоянство, нещата могат да се случат.

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info