header

Собствено Търсене

Петък, 15 Декември 2017    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Постоянна влага на Бунарджика

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Постоянна влага на Бунарджика

Първата мащабна акция по осигуряване на постоянна влага за растителността на вече стартира в парка, който се намира в източното подножие на Бунарджика над бул. "Руски". Там малък багер на Общинското предприятие "Паркове и градини" вече е направил изкоп, който се простира от ресторант "Малък Бунарджик" до Търговската гимназия.
В него ще бъде положена основната тръба на бъдещата система за напояване, а после ще бъдат оформени и съответните разклонения. Според хора от постоянното присъствие в парка работниците

PlovdivMedia - Постоянна влага на Бунарджика

действали малко прибързано, при което здраво са сгазили тревата край изкопа. Освен това на много места са открили корените да дърветата, което можело да доведе до загиване на някои от тях.
От „Паркове и градини“ вече поставят тръбите в изкопите. Подготвя се и новото захранване, откъдето ще идва водата. Новата система ще действа на територията на парка, но ще полива и чинарите на булевард „Руски“. Очаква се съоръжението да бъде завършено до края на годината. Предложението за нововъведението беше внесено за обсъждане в Общинския съвет от кмета Иван Тотев през юни. Системата ще струва под 100 000 лева.
Новата система за напояване на Бунарджика се очаква да бъде готова до края на ноември. Това ще се случи, въпреки че договорът с избраната фирма изпълнител „Синтра Строй“ ООД е подписан на 4 септември, а срокът за изпълнение е 90 работни дни. Действията на ОП-то са започнали след проведена обществена поръчка за „Реконструкция и рехабилитация на поливна система на хълм Бунарджика в паркова част“, а водата, която ще напоява градините, ще идва от резервоара, разположен на върха на хълма.
Целта на реконструкцията е да бъде подменена съществуващата етернитова водопроводна мрежа, която е компрометирана, а монтираните по нея хидранти и кранове не функционират и са недостатъчни на брой.
Предвидено е тръбната система да се изгради от РЕ или PVC тръби с различни диаметри с работно налягане. Заложено е да бъдат монтирани минимум 60 крана за поливане, разположени равномерно в обособените от алейната мрежа полета.
Общата стойност за изпълнение на обществената поръчка е 94 300 лв., а гаранционният срок е 8 години.

Видяна: 17019 пъти


Публикувана на
6 Октомври 2017 година

Още статии


Топ новини
Социален проект...

Проектът на район „Северен” „Услуги за по-добър живот” BG05M9OP001-2.002-0223-C001, финансиран по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Независим живот” и осъществяван с...

Още 150 дръвчета...

Нови 150 дръвчета, сред които 100 чинара, 30 борчета и ели и 20 еводии, бяха засадени при поредната мащабна залесителна акция в парк „Лаута“.
„Близо 80 декара ще достигне единственото...

Последното...

На 14 декември беше проведено последното за 2017 година класиране за прием в детските заведения. Взеха участие 251 деца, от които 186 на яслена възраст, 47 за първа възрастова група, 11 – за втора и...

Гости от Бремен...

Представители на местната власт и неправителствени организации от град Бремен, Германия, бяха на посещение в район „Източен“ за обмяна на опит и сътрудничество в областта на социалното и трудово...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info