header

Собствено Търсене

Понеделник, 26 Февруари 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Постоянна влага на Бунарджика

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

PlovdivMedia - Постоянна влага на Бунарджика

Първата мащабна акция по осигуряване на постоянна влага за растителността на вече стартира в парка, който се намира в източното подножие на Бунарджика над бул. "Руски". Там малък багер на Общинското предприятие "Паркове и градини" вече е направил изкоп, който се простира от ресторант "Малък Бунарджик" до Търговската гимназия.
В него ще бъде положена основната тръба на бъдещата система за напояване, а после ще бъдат оформени и съответните разклонения. Според хора от постоянното присъствие в парка работниците

PlovdivMedia - Постоянна влага на Бунарджика

действали малко прибързано, при което здраво са сгазили тревата край изкопа. Освен това на много места са открили корените да дърветата, което можело да доведе до загиване на някои от тях.
От „Паркове и градини“ вече поставят тръбите в изкопите. Подготвя се и новото захранване, откъдето ще идва водата. Новата система ще действа на територията на парка, но ще полива и чинарите на булевард „Руски“. Очаква се съоръжението да бъде завършено до края на годината. Предложението за нововъведението беше внесено за обсъждане в Общинския съвет от кмета Иван Тотев през юни. Системата ще струва под 100 000 лева.
Новата система за напояване на Бунарджика се очаква да бъде готова до края на ноември. Това ще се случи, въпреки че договорът с избраната фирма изпълнител „Синтра Строй“ ООД е подписан на 4 септември, а срокът за изпълнение е 90 работни дни. Действията на ОП-то са започнали след проведена обществена поръчка за „Реконструкция и рехабилитация на поливна система на хълм Бунарджика в паркова част“, а водата, която ще напоява градините, ще идва от резервоара, разположен на върха на хълма.
Целта на реконструкцията е да бъде подменена съществуващата етернитова водопроводна мрежа, която е компрометирана, а монтираните по нея хидранти и кранове не функционират и са недостатъчни на брой.
Предвидено е тръбната система да се изгради от РЕ или PVC тръби с различни диаметри с работно налягане. Заложено е да бъдат монтирани минимум 60 крана за поливане, разположени равномерно в обособените от алейната мрежа полета.
Общата стойност за изпълнение на обществената поръчка е 94 300 лв., а гаранционният срок е 8 години.

Видяна: 21960 пъти


Публикувана на
6 Октомври 2017 година

Още статии


Топ новини
Поредният нов...

Завърши изграждането на новия паркинг на улица „Никола Чернишевски“, съобщи кметът на район „Западен“ Димитър Колев. Съоръжението се намира пред номер 11 и е с капацитет 15 автомобила. Това е и...

Общината готова...

Община Пловдив е в пълна готовност за прогнозираните от метеоролозите валежи от сняг и застудяването през уикенда и началото на следващата седмица. Това заяви директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов...

„Модър -...

Реалният старта на проекта „Модър - Царевец“ ще е през месец ноември. Това прогнозира в интервю за Дарик районният кмет на „Южен“ Борислав Инчев.
„Очакваме до два месеца да приключат...

Нов главен...

Арх. Петър Петров е новият главен архитект в район "Централен". Досегашният титуляр Васил Василев е подал оставка по лични причини и е напуснал администрацията. Той зае тази длъжност през март 2016...

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info