header

Собствено Търсене

Неделя, 23 Септември 2018    - КОНТАКТИ -    plovdivmedia@yahoo.comНовина от категория В общината

Постоянна влага на Бунарджика

Размер на шрифта: A+ /  нормален /  A-

Видяна: 34831 пъти


PlovdivMedia - Постоянна влага на Бунарджика

Първата мащабна акция по осигуряване на постоянна влага за растителността на вече стартира в парка, който се намира в източното подножие на Бунарджика над бул. "Руски". Там малък багер на Общинското предприятие "Паркове и градини" вече е направил изкоп, който се простира от ресторант "Малък Бунарджик" до Търговската гимназия.
В него ще бъде положена основната тръба на бъдещата система за напояване, а после ще бъдат оформени и съответните разклонения. Според хора от постоянното присъствие в парка работниците

PlovdivMedia - Постоянна влага на Бунарджика

действали малко прибързано, при което здраво са сгазили тревата край изкопа. Освен това на много места са открили корените да дърветата, което можело да доведе до загиване на някои от тях.
От „Паркове и градини“ вече поставят тръбите в изкопите. Подготвя се и новото захранване, откъдето ще идва водата. Новата система ще действа на територията на парка, но ще полива и чинарите на булевард „Руски“. Очаква се съоръжението да бъде завършено до края на годината. Предложението за нововъведението беше внесено за обсъждане в Общинския съвет от кмета Иван Тотев през юни. Системата ще струва под 100 000 лева.
Новата система за напояване на Бунарджика се очаква да бъде готова до края на ноември. Това ще се случи, въпреки че договорът с избраната фирма изпълнител „Синтра Строй“ ООД е подписан на 4 септември, а срокът за изпълнение е 90 работни дни. Действията на ОП-то са започнали след проведена обществена поръчка за „Реконструкция и рехабилитация на поливна система на хълм Бунарджика в паркова част“, а водата, която ще напоява градините, ще идва от резервоара, разположен на върха на хълма.
Целта на реконструкцията е да бъде подменена съществуващата етернитова водопроводна мрежа, която е компрометирана, а монтираните по нея хидранти и кранове не функционират и са недостатъчни на брой.
Предвидено е тръбната система да се изгради от РЕ или PVC тръби с различни диаметри с работно налягане. Заложено е да бъдат монтирани минимум 60 крана за поливане, разположени равномерно в обособените от алейната мрежа полета.
Общата стойност за изпълнение на обществената поръчка е 94 300 лв., а гаранционният срок е 8 години.

Публикувана на
6 Октомври 2017 годинаОще статии


Най-четени
На айляк в...

[b]Неделя е финалът на празниците на резервата, които продължават вече цяла седмица. От сутринта на ул. „Стръмна“ /малката уличка на гърба на Историческия музей/ занаятчиите и майсторите от...

В „Тракия“...

Фитнес зоната на булевард „Освобождение“ в район „Тракия“ /близо до кметството/ ще посрещне атрактивно състезание в неделния 23-ти септември.
Най-изявените участници ще получат, не само...

С голям празник...

Днес на площадката по безопасност на движението в район „Южен” се проведе състезание с велосипеди под надслов „Комбинирай, движи се“. В състезанието с велосипеди взеха активно участие ученици от...

С игри...

С много игри, свързани с безопасността на движението по пътищата, отбелязаха Седмицата на мобилността в детска градина „Росица“. Гост на събитието бе кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

Издател - "Меджик фонс"ООД     КОНТАКТИ     Общи условия
 
BgTop100.com | BgChart.net | BGtop.net | 4BG.info